23
Mayıs
2024
Perşembe
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Avni Doğan'dan Malatya milletvekillerine suçlama

AKP K. Maraş Milletvekili Avni Doğan, Elbistan'ın ticari gelişimini engellemek isteyen Malatya milletvekillerinin, Elbistan - Darende Karayolu çalışmasına karşı çıktığını ileri sürdü.

Milletvekili Doğan, Elbistan - Darende Karayolu üzerinde yapılan çalışmalarda incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, yolun Elbistan'da kalan 9 kilometrelik kısmının en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi. Yolun Darende İlçesi sınırları içerisinde kalan kısmında yapılacak olan çalışmalara Malatya milletvekillerinin karşı çıktığını iddia eden Doğan, "Karşı çıkılmasındaki tek neden ise Darende halkının Elbistan'la olan ticari ilişkilerine engel olmaktır" dedi.

Yolun tamamlanması halinde Elbistan - Darende ilçelerinin birbirine daha yakınlaşacağını ifade eden Doğan, "Bu yol her iki ilçe halkı için çok önemlidir. Bu yolun yapımı 1996 yılında benim öncülüğümde başlatıldı. Şimdi ise bu yolun genişletilmesi ve yapım çalışmalarını başlattık. Elbistan ve Darende ilçelerini birbirine yakınlaştıracak olan bu yolun Elbistan Karayolları Şefliği'ne bağlı bölümünün ihalesi yapıldı. Malatya milletvekilleri de bu ihaleye karşı çıkıyorlar. Bu duruma, karşılıklı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Elbistan - Darende yolunun Elbistan Karayolları Şefliği'ne bağlanması formülünü bulduk. Elbistan - Darende Karayolu tamamlandığında Darende insanı alış verişini Elbistan'dan yapacaktır. Böylece ilçenin ekonomik girdisi artacaktır. Elbistan'ın ticari gelişimini önlemek isteyen Malatya milletvekilleri bu yolun yapımına karşı çıkmaktadırlar" diye konuştu.

Yol çalışmalarının son günlerde tekrar canlanan terör olayları ile önem kazandığını anlatan Doğan, bu yollara jandarma ve emniyet güçlerinin ulaşımının çok kolay olacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 14:47:13
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?