22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Ceyhan Nehri'nde karpuzlar yüzüyor!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi ile bölgenin önemli su kaynaklarından Ceyhan Nehri, bilinçsiz vatandaşlar tarafından kirletilmeye devam ediyor.

Elbistan'ı ortadan bölen ve şehrin güzelliğine güzellik katan Ceyhan Nehri'nde şimdi karpuzlar yüzüyor. Önlem alınmazsa kirliliğin kısa zamanda çok daha büyük boyutlara ulaşacağını belirten çevreciler, nehrin bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirterek, kirliliğe neden olanların da cezalandırılmasını istediler.

"Bir insan bu karpuzları nehre atacak kadar çevreye duyarsız olamaz" diyen çevreciler, "Bu davranışı sergileyen kişileri kınıyoruz. Ceyhan Nehri'nin temiz tutulması konusunda da yetkililere çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 15:40:47
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ceti IP: 91.1.100.xxx Tarih : 1.01.2008 21:25:33

almanyadan elbistana selamlar konu ceyhan olunca bende elbistanli ceyhan mahallesinden birisi olarak yorumumu yazmak zorundayim neden ceyhan nehrine bukadar bukadar iskence yapilir yasim elli cocukken hatirliyorm ceyhandan araba tekerlerinden tutunda peynir tenekeleri ceyhanin dibi bir anliyacaginiz yedek parca dükkani gibiydi otuzbes sens gecti görüyorum insanimizda degisen birsey yok yazik cok yazik bunu yapan elbistanli olamaz bukadar kötülügü hak etmedi ceyhan bir zamanlar muhtesem görünümüyle eski avcular kulübü ögretmenler dernegi önünden öylebir akardiki sesiden heybetinden ben ceyhanim der gibiydi kayiklarla dolasilirdi istanbul bogazi gibiydi aksamlari baska güzeldi sonra ne oldu önce bogazini siktilar termik santirali icin betonlarla suyu düsürdüler derinler oda yetmez gibi kalan suyu cöp tenesi gibi kullaniyorlar hala elbistanlilara sesleniyorum her seye aman demeyin duyarli olalm bir ellbistanli olarak cok üzülüyorum bunu yapanlar benim gözümde vatan haini terörle hic bir farki yoktur biraz agir konusuyorum ama elimde degil bunu yapanlara öfkem cok sayin belediye baskanimizi bu konuda daha duyarli olmasini bekliyouz saygilarla bayraktarlar ailesinden yasar cetin