20
Mayıs
2024
Pazertesi
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Elbistan Dağcılık Kulübü tescillendi

Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından tescillendi.

14 Haziran 2007 tarihinde kurulan ve üye sayısı 25'e ulaşan EDK'nın yönetim kurulu üyeleri, Eczacılar Odası'nda bir toplantı düzenleyerek, 2008 yılı faaliyet programı hakkında bilgiler verdiler. Kulübün Basın Sözcüsü A.Necip Olkun, eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, yıl içerisinde önemli etkinliklere imza atacaklarını söyledi.

Olkun, "EDK olarak, yönetim kurulu başkanımız ve aynı zamanda antrenörümüz Sayın Hakan Coşkun tarafından eğitim çalışmalarımız sürüyor. Haftada 2 gün uluslararası düzeyde teorik dersler alıyoruz. Trakking, yürüyüş, kamp, kampçılık, dağcılık, kaya tırmanışları hakkında eğitimlerimiz sürüyor. Baharla birlikte arama-kurtarma ve ilk yardım dersleri de bunlara ilave olacak. Eğitim faaliyetlerine kulüp üyesi lisanslı sporcular katılıyor. Ancak, bahar aylarında düzenleyeceğimiz etkinliklere halkımız katılabilir. Nisan ayından itibaren ise ikinci dönem eğitim faaliyetleri başlayacak. Yeni üye kayıtlarımız olacak" dedi.

EDK Başkanı Hakan Coşkun ise, dağcılığın riskli bir spor olduğuna dikkat çekerek, "Fiziksel yeterlilik gerektirir. Ancak, herkesin yapabileceği şekillerde alt birimleri vardır. Bu herkes dağa tırmanacak manasına gelmez. Bizim ilk amacımız insanlarımıza yürüyüş yapabilecekleri ortamlar, fırsatlar hazırlamaktır. Kulübümüze üye olmak için erkek-bayan ayrımı yok. Zaten sporu herkesin yapması gerekir. İnsanların kendi sağlığı için gereklidir. Biz EDK olarak halkımızı spor yapmaya çağırıyoruz. 2008 yılı içerisinde birçok etkinliğimiz olacak, bu etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıya; Kulüp Sekreteri Murat Öztürk, Sayman H.Mustafa Potur ve Üye Nedim Yazgan da katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 12:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?