18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Hasta leyleğe sahip çıktı

Elbistan'da, hastalandığı için uçamayan leyleğe hayvan sever bir vatandaş sahip çıktı. Veterinere götürülen leyleğe iğne yapıldı.

Tepebaşı Mahallesi'nde, elektrik direğinin üzerinde yuvası bulunan leylek yere düştü. Leyleğin neden uçamadığını merak eden Mustafa Altıntop adlı vatandaş, leyleği muayene ettirmek için İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'ne götürdü. Burada Veteriner Zeynel Türk tarafından muayene edilen ve enfeksiyona bağlı yorgunluk teşhisi konulan leyleğe iğne yapıldı.

Leyleğin kısa sürede eski sağlığına kavuşacağı belirtilirken, leyleği veterinere götüren Mustafa Altıntop, "Sabah evin bahçesinde leyleği gördüğümde çok şaşırdım. Uçması için uğraşmama rağmen leylek hiç hareket etmedi. Leyleğin vurulduğunu düşünerek kanatlarına ve ayaklarına baktım fakat bir şeye rastlamadım. Bunun üzerine leyleği kucakladığım gibi İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'ne getirdim. Veteriner Zeynel Türk, leyleği muayene ederek hastalığın teşhisini koydu. Leyleğin uçamamasının nedeni enfeksiyona bağlı yorgunluk olarak belirlendi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 17:36:55
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 10:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?