31
Mayıs
2024
Cuma
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Hurman Çayı tamamen kurudu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Izgın beldesinde bulunan Pınarbaşı kaynağından doğan Hurman Çayı, havaların ısınmasıyla birlikte kurudu.

Her yıl bu mevsimlerde kısmen kuruyan Hurman Çayı, son zamanlarda etkili olan kavurucu sıcaklardan dolayı tamamen kurudu.

Doğduğu kaynaktan itibaren Izgın beldesi, Yapraklı köyü, Güvercinlik köyü, Ağlıca köyü ve Hasankendi köyü olmak üzere çevresini besleyen Hurman Çayı'ndaki kurumanın, kış mevsiminde önceki yıllara oranla kar yağışının az olmasından ve Mart-Nisan aylarında beklenen yağışın olmamasından kaynaklandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
balıkçıllı IP: 78.167.84.xxx Tarih : 24.08.2008 12:28:34

selamlar.hurman çayı yağışlardan dolayı kuruduğunu söylüyorlar.bilmeyen insanlarımızda vah vah diyorlar.hurman çayı kurumadı arkadaşlar kurutuldu!nasılmı,nasıl olacak çoğulhan,kuşkayası,karahüyük gibi köyler sayasine ve birde baraj olmamasından kaynaklanıyor.hurman çayı kuruduysa üstteki köyler nerden alıyorlar okadar suyu meselea 100 dönümlük bir araziyi sulamak nekkadar sürer iki günmü hayır bu köylerde 5 saatte suluyorlar sonrada aşağıdakinin canı çıksın...arkadaşlar hurman çayı kurumaz kurutulur.....