20
Mayıs
2024
Pazertesi
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Kadastro çalışmaları tamamlandı

Elbistan Kadastro Müdürü İbrahim Altıntaş, 2005 yılında ihale edilen ve Elbistan’a bağlı 21 köyde toplam 14 bin civarında parseli kapsayan kadastro çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, hak sahiplerine tapularının dağıtılmaya başladığını bildirdi.

Alkayaoğlu, Akarca, Aksakal, Atmalıkaşanlı, Beştepe, Dervişçimli, Gökcek, Günaltı, Hasanalili, İkizpınar, Kantarma, Kavaktepe, Karahasanuşağı, Tapkıran, Tapkırankale, Topallı, Toprakhisar, Sevdilli, Yalıntaş, Yapılıpınar ve Yoğunsöğüt köyleri olmak üzere 14 bin civarında parseli kapsayan kadastro çalışmalarının tamamlandığını ve tapu dağıtım işlemlerine başladıklarını belirten Altıntaş, hak sahiplerinin Kadastro Müdürlüğü’ne uğramaları halinde tapularını alabileceklerini kaydetti.

Yapılan kadastro çalışmaları, askı süresi ve tapu dağıtım işlemleri hakkında bilgi veren Müdür İbrahim Altıntaş, “2005 yılında ihale edilen ve 14 teknisyen, 2 mühendis ve 3 kontrol memuru ile başladığımız kadastro çalışmalarını tamamladık. Yapılan çalışmalar köy muhtarlıklarında belli bir süre askıda tutuldu. Müdürlüğümüze yapılan itiraz müracaatları titizlikle incelendikten sonra gerekli düzenlemeler yapıldı.Elbistan’a bağlı 21 köyde yaklaşık 14 bin civarında parseli kapsayan kadastro çalışmasının tamamlanmasının ardından hak sahiplerine tapu teslim işlemine nihayet başladık. İnsanlar hak ettikleri tapuları Müdürlüğümüze ilgili evraklarla birlikte müracaat ederek almaya başladı” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 12:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?