23
Nisan
2024
Salı
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Karahüyük Köyü'ne köy konağı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Karahüyük Köyü'nde, İller Bankası Köy Kalkınma Fonunca tahsis edilen ödenekle yaptırılan köy konağı tamamlandı.

Karahüyük Köyü muhtarı Ömer Yılmaz, geçen yıl köyü ziyaret eden Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve il genel meclis üyelerinden inşaatı devam eden köy konağının tamamlanması için destek istedi.

Bunun üzerine harekete geçildiğini belirten Kaymakam Altıntaş, İller Bankası Köy Kalkınma Fonundan ödenek sağlandığını söyledi. İnşaatın bu şekilde tamamlandığını kaydeden Altıntaş, "Önceki yıllarda köy halkınca zemin katı yapılarak bekletilen bina inşaatı, ilgili fondan 41 bin 900 TL, köy halkınca da 103 bin 100 TL harcanarak hizmete hazır hale getirildi" dedi.

Altıntaş, KÖYDES projesi çerçevesinde bölgedeki çalışmaların da aralıksız devam ettiğini belirterek, "2009 yılı içerisinde birliğimize KÖYDES programı çerçevesinde Ferhat Grubu İçme Suyu Projesi, Balıkçıl Köyü Kilit Parke Taşı İle Yol Yapım işi ve Kavaktepe Köyü Stabilize yol yapım işi için toplam 1 milyon TL ödenek tahsis edildi. İl Özel İdaresince hazırlanan projeler çerçevesinde ihaleleri gerçekleştirildi.

Yine İller Bankası Köy Kalkınma Fonundan, Toprakhisar Köyü kilitparke taşı ile yol yapım işi, Karahasanuşağı köyü kanalizasyon projesi ve Karahüyük köyü Köy Konağı projeleri için eksik kalan kısmın köy halkınca karşılanmak kaydı ile her köy için 41 bin 900 TL ödenek tahsis edilmiştir. Üç köyümüze ait projelerde de sona yaklaşılmıştır" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?