19
Mayıs
2024
Pazar
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Köylüler pancar ekmeme kararı aldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı 3 köy halkı, artan girdi masrafları yüzünden şeker pancarı ekmeme kararı aldı.

Karahüyük Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz, Kışla Köyü Muhtarı Yakup Tekdemir, Alembey Köyü Muhtarı Hayrullah Kancı, çiftçilerle Karahüyük köyünde bir araya gelerek, pancar üretiminden vazgeçtiklerini açıkladı.

Karahüyük Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz, pancardan yıllardır zarar ettiklerini belirterek, "Zarar ateşten gömlek oldu. Bunu kim giymek ister?" dedi.

Üretim maliyetlerinin artmasına rağmen bunun pancar fiyatına yansıtılmadığını söyleyen Yılmaz, "Bu çok büyük adaletsizlik. Bölge çiftçisiyle ortak karar alıp şeker pancarı ekimine veda ediyoruz. Mısır ve yağlık ay çekirdeği ekimi yapacağız" diye konuştu.

Elbistan İlçe Tarım Kredi kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kışla Köyü Muhtarı Yakup Tekdemir ise, daha önceleri pancardan kar ettiklerini şimdi ise zararın altından kalkamadıklarını ifade ederek, tek çarelerinin alternatif ürünler olduğunu kaydetti.

Balıkçıl Köyü Muhtarı Mevlüt Meşe de yaptığı konuşmada, üreticinin yıllardır fedakarlık yaptığını ifade ederek, "Bundan sonra pancarı kim üretirse üretsin. Çevre köylerin ve Afşin çiftçisinin de bu yönde karar alacaklarına inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?