19
Mayıs
2024
Pazar
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Minibüsçülerin güzergah isyanı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren minibüsçüler ile belediye mahkemelik oldu. Kooperatifin ruhsatını iptal eden Elbistan Belediyesi 200 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Işık Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Hasan Baltacı, Yaşar Pastanesi'nde basın toplantısı düzenleyerek, yaklaşık 8 yıldır devam eden ruhsat ve güzergah problemiyle ilgili bilgiler verdi.

Elbistan Belediyesi'nin kendilerine çok büyük haksızlık yaptığını iddia eden Baltacı, "2001 yılında Elbistan-Kahramanmaraş hattında faaliyet göstermek üzere Elbistan Belediyesi'ne müracaat ettik. Ancak belediye yaptığımız bu müracaatı hiç dikkate almadı. Önce noter kananıyla dilekçesi verdik. Ardından Gaziantep Bölge
İdare Mahkemesi'ne başvurdum. Netice itibarıyla ruhsatı yaklaşık 3 yıl sonra mahkeme kararıyla alabildik" diye konuştu.

Belediyenin bu sefer de ruhsatı 'numara yanlış' iddiasıyla iptal ettiğini vurgulayan Baltacı, ruhsatı yeniden mahkeme kararıyla almak zorunda kaldıklarını bildirdi. Ruhsatı aldıktan sonra Elbistan-Kahramanmaraş güzergahında yolcu taşımaya başladıklarını anlatan Hasan Baltacı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye bu sefer de bizden habersiz yol güzergahını değiştirdi. Devlet karayolu yerine eski yolda yolcu taşımamız gerektiği yönünde karar aldı. Ancak bu yol hem tehlikeli hem de kullanışlı değil. Yaptığımız bütün girişimlere rağmen güzergahımız değiştirilmedi. Biz de mahkeme verdik. Ancak belediye tutumundan vazgeçmiyor."

Yaşanan bu tartışmalar sonunda Elbistan Belediyesi hakkında tazminat davası açtıklarını dile getiren Baltacı, mahkeme sonunda 200 bin YTL'lik tazminat elde ettiklerini hatırlattı. Başkan Abdullah Paksoy'un makam aracını trafik men edilmek üzere icra edildiğini söyleyen Baltacı, Başkan Paksoy'un makam aracını kaçırdığını iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?