18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Müftülük 3 bin çocuğa kitap dağıtıyor

K. Maraş'ın Elbistan İlçe Müftülüğü, yaz kurslarına katılan 3 bin çocuğa, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılan "Dinimi Öğreniyorum" adlı kitaptan dağıtıyor.

Elbistan İlçe Müftü Vekili Mustafa Işık, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 milyon adet kitap bastırıldığını belirterek, "Ücretsiz dağıtılmak üzere müftülüğümüze gönderilen 3 bin adet 'Dinimi Öğreniyorum' adlı kitabı yaz kurslarına devam eden çocuklarımıza dağıtmaya başladık" dedi.

Çocukların tatilde olduğu bugünlerde 'en iyi arkadaş kitaptır' mantığından yola çıkarak çocuklara okuma alışkanlığı kazanmalarını ve okurken birtakım temel bilgileri edinmelerini sağlamak amacıyla kitap dağıtımına başladıklarını belirten Işık, "Dağıttığımız kitapların hacmi küçük olsa da bilgi, duygu ve davranış dünyamıza anlamlı bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bu kitapta, dinin öğretilmesini istediği faydalı bilgiler yer almaktadır. Söz ve davranış bütünlüğü içerisinde en iyi modeli, aile ve toplum hayatı için temel ahlak ilkelerini bulacaklar. Dileğimiz iyiliklere sevinmek, kötülüklerden sıkıntı duymak, kalbimizin bir karıncayı ezmeyecek kadar hassaslaşması ve bütün bunları özümsemek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 18:19:39
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 13:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?