19
Mayıs
2024
Pazar
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Şehit ailelerine anlamlı yardım

ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI YARDIM

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Tokat'ın Reşadiye ilçesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 7 askerden biri olan Hataylı Fatih Yonca'nın ailesine gönderiyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kurulan pusuda 7 askerin şehit düşmesi tüm Türkiye'yi yasa boğmuş, olayın ardından Hataylı şehit er Fatih Yonca'nın aldığı asker aylığını ailesine gönderdiğinin ortaya çıkması herkesi gözyaşları içerisinde bırakmıştı. Yonca'nın haberlerini televizyonda izleyen Elbistan Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi Serhat Doğan, Yonca'nın ailesi için okulda yardım kampanyası başlattı. Öğrencilerin harçlıklarını biriktirerek topladığı yardım, Yonca'nın ailesine gönderilmek üzere okul müdür yardımcısına teslim edildi.

Arkadaşlarıyla birlikte kampanyayı başlatan Serhat Doğan, "Hain pusuda 7 askerimizin şehit olması hepimizi derinden yaraladı. Ancak daha sonra televizyonu izlerken Hataylı şehidimizin devletin kendisine verdiği maaşı ailesine gönderdiğini duyduğumda daha da çok etkilendim. O aileye yardım edebilmek için bir çalışma yapmam gerektiğini düşündüm. Bunu da okulda bulunan arkadaşlarımla ve okul idaremizle paylaştım. Okul idaresinin de desteğiyle bu yardım kampanyasını başlattık ve dün de sona erdi. Bu

düşüncemizi arkadaşlarımızla paylaştığımda hepsi de ailelerinin kendilerine verdiği harçlıklarından gönüllerinden koptuğu kadarını bağışladılar. Aramızda topladığımız bu yardım parası ile azda olsa şehidimizin ailesine katkı sağlamak amacıyla Okul Müdür Yardımcımız Mükremin Yüce'ye teslim ediyoruz" dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Mükremin Yüce ise, öğrencilerinin başlattığı kampanyanın toplumsal birlikteliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, toplanan yardımların en kısa süre içerisinde aileye ulaştırılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 14:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?