23
Mayıs
2024
Perşembe
NURHAK - KAHRAMAN MARAŞ

Ağcaşar'a validen su sözü

K. Maraş Valisi İlhan Atış, kendisine su problemlerini ileten Nurhak İlçesi Ağcaşar Köyü sakinlerine, "Bir dahaki gelişimde su sorununu konuşmuyor olacağız" dedi.

Vali İlhan Atış, Tatlar Sağlık Ocağı'nın açılışı öncesinde Ağcaşar Köyü'nü ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Yaşadıkları su sıkıntısı ile ilgili Vali Atış'a bilgi veren Ağcaşar Köyü Muhtarı Hüseyin Ataş, "Ağcaşar Köyü geçmiş yıllarda yeşillikler içerisinde yer alan bir bölge iken, su kaynaklarının kuruması ve alternatif su kaynaklarının da bulunamaması nedeni ile Ağcaşar ve Küllü mezrasında ikamet eden insanlar su sıkıntısı çekmektedir. Ağcaşar ve Küllü mezrasında yaklaşık 500 kişi ikamet etmektedir. Küllü mevkiinde ikamet eden insanlar 50 ton kapasiteli su deposundan, Ağcaşar Köyü ise 80 tonluk su deposundan içme suyu için faydalanmaktadır. Herkesin evine su şebekesi çekilmiştir. Fakat yeterli derecede çeşmelerimizden su akmamaktadır. Su kaynaklarının yeterli olmayışı nedeni ile su depolarımızda biriken suyu 24 saatlik zaman dilimi içerisinde sadece 1 saat kullanabiliyoruz. Bu 1 saat içerisinde herkes ihtiyacı kadar suyu stok yaparak idareli şekilde kullanmaktadır" diye konuştu.

Muhtar Hüseyin Ataş'ın anlattıklarını dinleyen Vali İlhan Atış, Köy Hizmetleri Müdürü Servet Vural'dan içme suyu sorununun nasıl halledilebileceği konusunda bilgi aldı. Atış, "Ağcaşar'a bir dahaki gelişimizde su sorununu konuşmuyor olacağız. Yeter ki uğraşılsın, çözülemeyecek sorun yoktur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 17:21:39
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 16:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?