29
Mayıs
2024
Çarşamba
NURHAK - KAHRAMAN MARAŞ

Fransa'da ölen işçinin ailesi tepkili

Fransa'da bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan Ali Meşe'nin kontrolden geçmeyen bir top mermisini kaynakla ayrıştırmak istediği sırada bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmesine ailesi tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinden dört yıl önce gittiği Fransa'da bir geri dönüşüm fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlayan kaynak ustası Ali Meşe (23), geçtiğimiz hafta kontrolden geçmeyen bir top mermisini ayrıştırmak istediği sırada bombanın patlaması sonucu feci şekilde can vermişti.

Fransa'dan Nurhak'a getirilen Ali Meşe'nin cenazesi yakınları tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi. Oğullarını genç yaşta toprağa vermenin acısını yaşayan Hüyük Mahallesi muhtarı gözü yaşlı baba Abuzer Meşe, iki oğlundan büyüğünü feci şekilde kaybetmenin hüznüyle, "Medeniyetin beşiği Fransa'da böyle bir ölüm affedilmez. Fransız yetkilileri adalete davet ediyorum. Böylesine bir ihmal ve denetimsizlik kaza değil cinayettir" dedi.

Dört yıldır göremediği oğlunun cenazesi ile karşılaşan ve oğlunun ölümüne inanamayan anne Şerife Meşe ise, "Böyle ölüm mü olur? Bu ihmal değil resmen cinayettir. Adalet yerini bulsun. Böyle kazalar ve acılar bir daha asla yaşanmasın" diyerek gözyaşına boğuldu.

Talihsiz gencin cenazesi, Nurhak Hüyük Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:54:20
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karavana ali koyun IP: 88.163.245.xxx Tarih : 14.11.2008 20:22:41

kayip ettigimiz kardesimiz ali mese yi hic bir zaman unutmayiz nice unutmadigimiz arkadaslarimiz gibi, yapilan bir yanlis in kurbani olmasi hepimiz yikti onun ailesine buyuk sabirlar diliyor kalanlarina allahtan uzun omurler temeni ediyorum .... seni unutmayiz ali cigim sen rahat uyu yerinde....