26
Mayıs
2024
Pazar
NURHAK - KAHRAMAN MARAŞ

Örnek davranış

Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesi’nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kanser olan kardeşi için 7 milyar tutarında ilaç yardımı alan vatandaş, hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayatını kaybeden kardeşinin kullanılmayan tüm ilaçlarını tekrar iade etti.

Yoksul bir aile olduklarını belirten ağabey Mustafa Yapıcı, yokluğun acısını çok iyi bildikleri için, kardeşinin ölümünden sonra bu pahalı ilaçların ihtiyaç sahipleri tarafından tekrar kullanılmasının doğru olduğunu düşündüklerini söyledi.

Pahalı ve önemli ilaçlar Kaymakam Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından alınarak, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Eren’e teslim edildi.

Bu olayın kendisini çok duygulandırdığını belirten Nurhak Kaymakamı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 2 yıldır kanser tedavisi gören ve 2 Şubat 2005’te hayatını kaybeden Mehmet Yapıcı’ya (61), Nurhak İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Yeşil Kart verildiğini belirterek, "Kaymakamlığımız aracılığıyla bu vatandaşımıza piyasa değeri yüksek olan ve bulunması zor olan ilaçlar için maddi katkı sağlamıştık.

Ancak 2 yıl acımasız kanser hastalığıyla mücadele eden ve yaşamını yitiren Mehmet Yapıcı’nın ölümünü üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 17:33:21
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?