17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Borcu için böbreğini satıyor

Kahramanmaraş'ta, 1 milyarlık telefon borcunu ödeyemeyen inşaat işçisi, böbreğini satışa çıkardı. Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Yeşilyöre Beldesi'nde oturan Mehmet Ali Kızıları, 2 ay önce evine gelen 1 milyar liralık telefon faturasıyla şok oldu. İnşaatlarda amelelik yapan Kızıları, Türk Telekom Müdürlüğü'ne gittiğinde telefon konuşmalarının birçoğunun evine ziyarete gelen komşuları tarafından yapıldığını öğrendi. Maddi durumu iyi olmayan Kızıları, borcunu ödemek için çalmadık kapı bırakmadı.

Her defasında eli boş dönen Kızıları, böbreğini satışa çıkardı. Çok zor günler geçirdiğini anlatan Mehmet Ali Kızıları, "Çoğu zaman işe gidemiyorum. Gittiğim zaman da günlük 10 YTL ile eve dönüyorum. Geçim sıkıntısının ardından bir de telefon borcu gelince iyice bunaldım. Çalışmak istiyorum iş yok. Ne yapacağımı bilemez hale geldim. Henüz 25 yaşındayım. Böbreğimi satmak istiyorum. Telefon borcumu yatıran olursa böbreğimi vermeye hazırım" dedi.

Borç yüzünden eşinin evi terk ettiğini de anlatan Kızıları, "Maddi imkansızlıklar yüzünden yuvam dağıldı. Kayınbabam eşimi evden alarak götürdü. Bütün komşulara rezil oldum. Kimsenin yüzüne bakamıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 13:55:08
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas yıldız IP: 85.106.33.xxx Tarih : 5.01.2006 11:03:17
türkoğlun da oturan ömer yıldız ın yanına var ondan babanın hatırına borç iste olur mu allah yardımcın olsun ilyas yıldız türk oğlu