4
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Gazetecilerin yeni derneği

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nden (MGC) istifa eden bir grup gazeteci, Mersin Gazeteciler Derneği (MGD) adı altında yeni bir dernek kurdu.

Derneğin kurucu üyeleri geçici Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Coşkun öncülüğünde kuruluş başvurusunu yaptıktan sonra, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette kuruluş amaçlarını anlatan MGD Başkanı Coşkun, "MGD olarak gerçekten gazetecilikle uğraşan meslektaşlarımızla yeni bir oluşum gerçekleştirdik. İlk ziyaretimizi de sayın valimize yaparak kendisine 'Hoş geldiniz' demek ve başarı dilemek gerektiğini düşündük" dedi.
Vali Aksoy da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gönül isterdi ki tek dernek olsun. Ama sizler öyle uygun görmüşsünüz. Umarım aranızdaki sorunları çözer ve yine tek çatı altında toplanırsınız. Biz hiçbir zaman taraf değiliz. Her sivil toplum örgütüne aynı mesafedeyiz. Derneğiniz hayırlı olsun. Mersin'de sizlerin de desteğiyle güzel işler başaracağız" diye konuştu.

Mersin'de öncelikli sorun olarak eğitimi gördüklerini de ifade eden Vali Aksoy, "Bu nedenle sorunları yerinde tespit ediyorum. Mersin varoşlarından Şevket Sümer Mahallesi'nde incelemeler yaptım. Mahalle sakinleriyle kahvehanede sohbetler gerçekleştirdim. Eğitimin sorunlarını biliyorum. Yeni milli eğitim müdürümüzle birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bu bağlamda sizlerin de desteğine ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 13:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahim Zagros IP: 85.105.34.xxx Tarih : 17.02.2006 14:50:22
umarım valimiz varoşlardaki okulların sıkıntılarını görmüştür ve bu yönde çalışma yapacaktır.öncelikle çocuklarımızı öğretmensiz bırakmıyalım,dersler boş geçmesin. ikinci olarak o varoşlardaki sokakların geceleri zifiri karanlık olmaları yetkililerden sokakları biran önce aydınlatma lambalarıyla donatmaları saygılarımla