18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Günaydın Kelenderis

Doğup büyüdüğüm, kısmet olursa mezarlığına gömüleceğim Gilindire ve Gilindirelilere karşı kendimi sürekli borçlu hissettim. Beni ben yapan yörem ve halkına duyduğum vefa borcumu bir nebze olsun “ Günaydın Kelenderis”i kaleme alarak ödemek istedim. Bu kitabı hazırlayabilmek için yaklaşık on yıldır çalışıyorum. Sabır, özveri ve emeğin bir sonucudur “Günaydın Kelenderis”. Hoşgörü sınırları içerisinde kalacağını sandığım kusurlar benim, takdir ise okuyucularındır. Göreceğim her türlü destek, ilerideki çalışmalarım için beni yüreklendirecektir.
 
Kelenderis kentinin kuruluş mitolojisinden yola çıkarak iz sürdüm. 4-5 bin yıldır uyuyan bir güzeli uyandırmaya çalıştım. 20.yüzyılın başlarında Türk ve Rumların birlikte yaşadığı Gilindire'den yaşam kesitleri sunmaya çalıştım.
 
Bugünkü Aydıncık'ı her yönüyle tanımak isteyenlere iyi bir kaynak olduğu kanısındayım. Günaydın Kelenderis şu an sadece Gülnar ve Aydıncık kitapçılarında  12.500.000 TL karşılığı satılmaktadır. Kısa zamanda da dağıtımının yapılacağını sanıyorum.
 
 
mustafa yalçıner
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 01:35:31
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 15:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?