18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şarbon paniği!

Mersin'de 1 kişi, şarbon hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yakınları, şahsın yediği hayvan etinden dolayı şarbon hastalığına yakalandığını ileri sürerken, hastane yetkilileri hastada şarbon şüphesi bulunduğunu, kesin sonucun tahlillerden sonra belirleneceğini kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Mersin'in Bozyazı İlçesi'ne bağlı Dere Köyü'nde ikamet eden Ahmet Çoban (68), dün aniden fenalaşınca yakınları tarafından Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada şarbon şüphesi teşhisi konan hasta, daha sonra Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İntaniye Servisi'nde tedavi altında tutulan Ahmet Çoban'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren hastane yetkilileri, hastada şarbon şüphesi bulunduğunu, ancak kesin sonucun tahliller sonunda belirleneceğini kaydetti. Çoban'ın yakınları ise, hastalarının şarbon hastası olduğundan emin.

Ahmet Çoban'ın damadı Hüseyin Baş ve oğlu Osman Çoban, Ramazan ayı öncesi köyde kestikleri bir koyun etinin yenmesi sonucu bu durumun ortaya çıktığını söyledi. Aynı hayvanın etinden aileden 11 kişinin daha yediğini belirten Hüseyin Baş, "Bundan yaklaşık 15-20 gün önce yine Bozyazı'ya bağlı bir yaylada 3 kişi şarbon hastalığı yüzünden öldü. Biz de hastamızın şarbon olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerin, aynı hayvanın etinden yiyen diğer 11 kişi için önlem almasını istiyoruz" dedi.

Mersin'in Bozyazı İlçesi Teraslan Yaylası'nda yaklaşık bir ay önce 6 kişide cilt şarbonu hastalığı görülmüş, hastalardan biri hayatını kaybederken, diğerleri tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 18:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?