18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kabaağaç Yaylası'na karantina

Mersin'in Bozyazı İlçesi Kabaağaç Yaylası'nda 1 kişinin ve bu kişinin şarbondan öldüğü, 5 keçisinin de aynı hastalıktan telef olduğu bildirildi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Bozyazı İlçesi Kabaağaç Yaylası'nda hayvancılıkla uğraşan Ayşe Aşkan isimli kadının, sol gözünün altında oluşan bir kızarıklık sonucu tedavi olmak için önce Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, buradan da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği ancak Ayşe Aşkan'ın bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybettiği öğrenildi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli doktorların, Ayşe Alkan'ın ölüm sebebini şarbon hastalığına bağladıkları, ancak kesin doktor raporunun henüz belli olmadığı belirtilen açıklamada, olayın jandarma ve Bozyazı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine Bozyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekipleri Kabaağaç Yaylası'nı karantina altına aldığı belirtildi.

Yaylaya canlı hayvan giriş ve çıkışı durdurulduğu öğrenilirken, hastanede ölen Ayşe Aşkan'ın 5 keçisinin telef olduğu belirlendi. Telef olan keçilerden alınan kan örnekleri, analiz raporu ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kesin raporu açıklanıncaya kadar yaylanın karantina altında kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 17:00:16
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 15:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan ışıl IP: 85.98.184.xxx Tarih : 25.09.2005 15:23:10
şarbon en riskli hastalık çeşitleri arasındadır,ben de bir bozyazılı olarak bu konuyla ilgili herkesi göreve davet ediyorum bu şarbon illetini bir an önce yok etmek zorundayız,hayatını kaybeden ayşe aşkan'ın mekanı cennet olsun der,kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. ERZİNCAN