23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DYP: Oyuna gelmeyin

Mersin'de, Doğru Yol Partili 7 ilçe başkanı, yayınladıkları ortak bildiri ile ülke üzerinde sergilenmek istenen terör senaryoları karşısında vatandaşları sağduyulu davranmaya davet ederken, kimsenin bu oyuna gelmemesini istedi.

Tarsus, Erdemli, Gülnar, Mut, Aydıncık, Çamlıyayla ve merkez ilçe başkanlarının imzasını taşıyan bildiri, DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş tarafından okundu.

Bildiride adı geçen ilçe başkanları ve çok sayıda partlinin de katıldığı toplantıda konuşan Göktaş, ülkenin doğusu ve batısı, güneyi ve kuzeyi ile bir bütün olduğunu, bu topraklarda yaşayan herkesin, etnik kökeni, dini, dili, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun kardeş olduklarını söyledi. İç ve dış mihrakların son günlerde yeniden Türkiye'yi bir kaosun içine sokma çabası içinde olduklarını kaydeden Göktaş, "1980 öncesi sağ - sol, alevi - sunni kavgaları, daha sonra 20 yıla yakındır Kürt - Türk kavgası gibi PKK ile gündeme getirilen Türk milletinin üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunlara gelmeyelim. Bu oyunların esas gayesi, bizi birbirimize düşürüp, kendilerinin amaçlarına, hedeflerine rahatça ulaşmayı sağlamaktır. Gelinen noktada, ülkemizin her yerinde hiçbir şey yokken patlamalar, adam öldürmeler, yol kesmeler, karakol basmalar meydana gelmekte ve neticede şehitler verilmektedir. Dünyaya egemen olmak isteyen ve dünyanın coğrafyasını yeniden yapılandırmak isteyen bazı güçler, bir yerlerden düğmeye bastılar ve Büyük Orta Doğu Projesi, Büyük İsrail Projesi gibi hayaller peşinde koşmaktadırlar" dedi.

Kimsenin bu ülke üzerinde oyun oynayamayacağını dile getiren DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, buna müsaade etmeyeceklerini de belirterek, "Oynanan oyunlar dış mihraklıdır. Kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Bu oyunlara gelmeyelim. Aklı selimde birleşelim. Bu ülke ve bayrağımız ortak paydamızdır. Ülkemizin adı Türkiye, devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bayrağımız kırmızı renk üzerinde ay yıldızlı Türk Bayrağı'dır" diye konuştu.
Göktaş, konuşmasının sonunda hükümeti de eleştirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iç ve dış siyasette yaptığı konuşmalarda dikkatli olması ve toplumun nazik olduğu hususlarda art niyetlileri sevindirecek açıklamalardan kaçınmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 14:57:19
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 11:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?