18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

150 metrelik sergi

Erdemli'de, Alata İlköğretim Okulu öğrencilerinin Saim Göküş Parkı’nda, yıl sonu nedeniyle açtığı el işi ve resim sergisi büyük ilgi görürken 253 parçadan oluşan 150 metre uzunluğundaki resim dikkat çekti.

Öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği açılışa Erdemli Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev ile birlikte İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Gör, Mersin Eczacı Odası Erdemli Temsilcisi İbrahim Tepe ve öğrenciler ile okul yöneticileri katıldı.

Serginin açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Kaymakam Yusuf Ziya Karacaev, "Yavrularımızın içindeki cevheri resimlere, el işlerine yansıttıklarını hep birlikte göreceğiz" dedi. Sergiyi gezen Karacaev, öğrencilerin emek vererek hazırladığı el işlerini inceledi.

Öğrencilerin bir birinden güzel el işlerine hayran kaldığını ifade eden Karacaev, "Çocuklarımıza imkan verildiğinde daha güzel eserlere imza atacaklarından hiç şüphem yok" diyerek öğrencilere teşekkür etti.

Alata İlköğretim Okulu’nun yıl sonu sergisinde en çok ilgiyi çeken bölüm ise 253 parçadan oluşan, 150 metre uzunluğundaki "Doğa, sevgi ve hayal" konulu resimler çekti. Kaymakam Karacaev, resimleri yapan öğrencileri severek, "Her çalışmanızda önce kendinizle daha sonra başkalarıyla yarışın" temennisinde bulundu.

Sergide 253 adet doğa ve sevgiyi içeren 150 metre uzunluğunda resim, 130 adet tablo ve toplam 600 adet eserin yer aldığı belirtildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 17:36:02
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 15:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?