22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEMLİ - MERSİN

'Bebeğim kaçırıldı' iddiasının altından bir aile dramı çıktı

Erdemli'de, hastanede tedavi gören 11 günlük bebeğinin çalındığını öne sürerek polisi alarma geçiren genç kadının, çocuğunu bir narenciye bahçesinde ölüme terk ettiği ortaya çıktı.

Annenin tavırlarından şüphelenerek doktor rolüne giren polisin çabaları anneyi itirafa zorlarken, bebek 6.5 saat sonra narenciye bahçesinde bulundu.

İddiaya göre, Erdemli Kargıcalı Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki A.D. 19 yaşındaki M.D. çiftinin 11 gün önce Erdemli Devlet Hastanesi’nde kız bebekleri dünyaya geldi. Adını Zöhrenaz koydukları bebek ’sarılık’ teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

Çocuk Servisi’ne yatırılan bebeğin tedavisi devam ederken, yanında refakatçi olarak kalan anne A.D., dün akşam saatlerinde ağlayarak geldiği evde çocuğunun kaçırıldığını ileri sürdü. Kaçırılma iddiası üzerine aile durumu polise bildirdi. "Hastaneden bebek kaçırıldı" ihbarıyla harekete geçen polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, geniş çaplı soruşturma başlattı.

Hastanede yaşandığı ileri sürülen çocuk hırsızlığı iddiası üzerine polis, özel bir ekip kurarak geniş çaplı araştırma başlattı. Anne A.D., polise verdiği ilk ifadesinde, kendisinin lavaboya girdiği sırada emanet olarak bıraktığı bir kadın tarafından çocuğunun kaçırıldığını söyledi.

Ancak annenin ifadelerindeki çelişki, polisin dikkatini çekti. Bunun üzerine psikiyatri doktoru rolüne giren komiser Muhittin Sevim, genç kadınla hastanede yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptı. A.D., görüşme sonucunda kaçırılma olayının olmadığını ve eşinin ailesine kızdığı için bebeği bir narenciye bahçesine bıraktığını itiraf etti.

Bunun üzerine polis aracına bindirilen genç kadın, Erdemli Devlet Hastanesi’ne 500 metre mesafede bulunan narenciye bahçesine götürülerek, bebeği bıraktığı yeri gösterdi. Bahçede yapılan araştırmada, Zöhrenaz bebek yaklaşık 6.5 saat sonra, beze sarılmış durumda ıslak olan otların arasında bulundu. Bebek, hemen hastaneye kaldırıldı. Erdemli Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan bebek, daha sonra Mersin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Bebeğinin kaçırıldığını öne sürerek polisi oyalayan A.D’nin, olayı itiraf etmesinin ardından gözaltına alındı. Genç kadın hastaneden çıkarken, bir yakını yüzünü eşarbı ile örttü. Polis aracına bindirilen A.D., sinir krizleri geçirip gözyaşlarına boğuldu.

Pişmanlık duyup, ’Bana bebeğimi getirin’ diyen genç kadın, polise verdiği ifadesinde eşinin ailesi ile aralarında anlaşmazlık olduğunu söylediği öğrenildi. Genç kadının kocası M.D. de ifadesi alınmak üzere gözaltına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen bebeğin bir süre tedavi altında bulundurulacağı kaydedildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 13:33:57
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 11:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?