24
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Belediye sineklere savaş açtı

Erdemli Belediyesi, sineksiz bir yaz için mücadele başlattı.

Erdemli Belediyesi Veteriner Hekimi Şaban Kalkan, ilçeye tatile gelenlerin ve Erdemlililer’in sineksiz huzurlu bir yaz tatili geçirmeleri için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini, sineklere karşı savaş açtıklarını belirtti. Kalkan, sinekten en çok şikayet edilen yerlerin başında bataklık ve sanayi sitesi bölgesinin geldiğini kaydetti.

Sinekle mücadele programlarını aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Kalkan, sinekle mücadelede kullandıkları ilaçların Dünya Sağlık Örgütü’nün "olur" verdiği ilaçları kullandıklarını belirtti. Sinekle mücadelede seyyar ekiplerin yanısıra 3 ayrı motorize ekiple de çalışma başlattıklarını, hafta içinde ilave ekiple de çalışmaların desteklendiğini söyledi.

Halkın en çok rahatsızlık duyduğu ve ilaçlamanın 17.00-22.00 saatleri arası olduğunu ifade eden Kalkan, sinekle mücadelede halkın da kendilerine yardımcı olmasını istedi. Atık suların sokaklara rastgele dökülmemesini isteyen Kalkan, kendilerinin tespit edemediği, ancak halkın sinek yuvası olarak bildiği yerlerin de bildirilmesini isteyerek, "Erdemli’de kanalizasyon sistemi kurulu olmadığı için fosseptik çukurlarından istifade ediliyor. Birçok apartmanın altı fosseptik sızıntısından dolayı sinek üreten yerler haline gelmiş. Halkı rahatsız eden bu sinek yuvalarını kurutmak için bize bildirmelerini ve yardımcı olmalarını ve duyarlı davranmalarını bekliyoruz" dedi.

Sinekle mücadeleyi sisleme yöntemiyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kalkan, "Sinekle mücadelenin yanında böcek ve pire mücadelesini de yapıyoruz. Ekip çalışmasının yanında belediyeye gelen şikayetleri de değerlendirerek halktan gelen talepleri de azami ölçüde yerine getirmeye çalışıyoruz. Amacımız halkın sineksiz bir yaz dönemi geçirmesini sağlamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 10:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?