18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Bu da bilgi olimpiyatı

Erdemli'de Özel Erdemli Yıldırımhan İlköğretim Okulu, altın ödüllü Sosyal ve Fen Bilimleri Olimpiyatı düzenledi. Okul binasında gerçekleştirilen olimpiyatta bin 500 öğrenci birincilik için ter döktü.

İkinci dönem sonu olması nedeniyle öğrenilen bilgilerin bir tekrarı ve pekiştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Özel Erdemli Yıldırımhan İlköğretim Okulu Müdürü Saim Uyanık, yarışmanın bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini, gelecek yıl aynı olimpiyatı form, takdim, istatistik ve sunum gibi sosyal bilimlerin yoğunlukta olduğu değişik kategori ve şartlarda düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.

Bu yıl ilki düzenlenen Sosyal ve Fen Bilimleri Olimpiyatı ile igili olarak bilgi veren Okul Müdürü Uyanık, şunları söyledi: "2 gün süren ve toplam 8 seansta gerçekleştirilen bilgi olimpiyatında bu yıl çoktan seçmeli test şeklinde 4. ve 5. sınıflara 80, 6. ve 7. sınıflara da 100 test sorusu soruldu. Düzenlediğimiz bu bilgi olimpiyatı ile derslere daha fazla ilgiyi artırma hedefindeyiz. Yarışmada dereceye giren öğrencileri kurumumuzda eğitim indiriminin yanı sıra 12 adet de cumhuriyet altını ile ödüllendireceğiz. Bunun yanında okul müdürü ve öğretmenlerine de ödül vereceğiz. Öğrencilerimize ve okullarımıza bu tür bilgi yarışması heyecanını yaşattığımız için mutluyuz."

Uyanık, bilgi olimpiyatı sonucunun bir hafta sonra açıklanacağını ve dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini belirtti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 10:48:03
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 11:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?