18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Depremler Erdemli Belediyesi tarafından mercek altına alındı

Belediye Başkanı Musa Mutlu, belediyenin olağan meclis toplantısında, Erdemli’nin son 2 ay içerisinde 4 kez sallandığına dikkat çekerek, ilçenin acilen yeni bir imar revizyonuna ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

İmar revizyonundan önce Erdemli’nin depreme dayanıklılığı konusunda jeolojik zemin etüdü yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Mutlu, "Bu konuda başta İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) olmak üzere değişik üniversitelerden konusunda uzman kişileri çağıralım. Bilim adamlarının gerekli incelemesi tamamlandıktan sonra verecekleri rapor doğrultusunda biz de çalışmalar başlatalım. Erdemli sık sık sallandığına göre gerekli tedbirleri erken almamız gerekir. Bu konu çok nazik ve ihmale gelmeyen konudur. İmar çalışmasında depremi göz önünde bulunduralım. Ben meclis üyesi arkadaşlarımdan bu konuda destek istiyorum ve Erdemli’de jeolojik zemin etüdü yaptırılmasını öneriyorum" dedi.

"Depremden kaçmanın ya da saklamanın manası yok" diyen Mutlu, "Erdemli depremde en garantili yerde diyerek kenara çekilemeyiz. Artık garantili denilen yerlerde de deprem meydana gelmektedir. Bunların arasında Erdemli de var. Herkes depremle yaşamayı öğrenmeli. Bundan kaçış yok. Bilindiği gibi depremden çok, alınmayan tedbirler ve ihmalkarlıklardan dolayı insanlar ölüyor. Biz insanlarımızın ölmesini, milli servet olan binalarımızın yıkılmasını, ocakların sönmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Erdemli Sivil Savunma Müdürü Bilal Nacar da, son 2 ayda yaşanan 4 depremin aletsel büyüklüğünün küçük olmasının tedbir alınmamasını gerektirmediğini dile getirerek, "Bölgemizden geçen Ecemiş Fay Hattı harekete geçmiş olabilir. Denizin derinliklerinden gelen kırılmalar bizleri tedbir almaya zorlamalı. Sarsıntılar dikkate alınmalı. Erdemli de artık deprem kuşağında. Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. İnşaat mühendisleri ile jeoloji mühendislerinden oluşan bir ekip, depremle ilgili titiz bir araştırma yapmalı ve ona göre hareket edilmeli" şeklinde konuştu.

iha-erdemli
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 12:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?