15
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEMLİ - MERSİN

Emeklerini sergilediler

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı.


Serginin açılış töreninde bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, halkın eğitim düzeyinin yükseltilmesinin çok önemli bir olay olduğunu belirtti.

İnsanın doğumundan ölümüne kadar eğitimle iç içe olduğunu ifade eden Demirhan, "Eğitimde yeterince hassas olmak zorundayız. Aynı hassasiyeti halkımızdan da bekliyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. İmkanı olan insanlar okul yaptırmalı, gücü buna yetmiyorsa derslik yaptırmalı, gücü buna da yetmiyorsa laboratuar kurulmasına yardımcı olmalıdır" dedi.

 
Açılan sergi ile çalışmaların bitmediğini vurgulayan Demirhan, "Yaz ayları için açılan kurslarla halk eğitimi kesintisiz olarak devam edecektir. Halkımız yeter ki istesin, Toroslar'ın tepesine de kurs açarız. Erdemli hak ettiği yere eğitimle gelecektir. Bu güzel işleri bizlere sunan kursiyer ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" diye konuştu.

 
Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Özdemir ise, bu yıl ilçede açılan 196 kurs sonunda 2 bin 202 kadın, bin 609 erkek olmak üzere toplam 3 bin 811 kursiyere belge verildiğini kaydetti.

Akdeniz bölge birincisi olarak, 27 Haziran'da bölgeyi temsilen Van'da yapılacak Türkiye şampiyonasına katılacak olan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, sunduğu gösterilerle büyük alkış topladı.

Kuaförlük kursu öğrencilerinin sunduğu gelinlik defilesi ise ilgiyle izlendi.


Yıl sonu etkinliği kapsamında açılan dikiş-nakış ve el sanatları sergisi, 3 gün boyunca gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 11:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?