17
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli Belediye Başkanı 6 ayın değerlendirmesini yaptı

Saim Göküş Parkı’nda, AKP Mersin Milletvekili Ali Er, İl Genel Meclisi üyeleri ve belde belediye başkanları ile birlikte halka açık basın toplantısı düzenleyen Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetleri ve bundan sonra yapacaklarını anlattı. Yaptıkları her işi basın toplantısı gibi şeffaf ve halkın huzurunda yapacaklarını dile getiren Başkan Mutlu, görevi devraldıklarında kendilerini belediyenin borç batağı içinde bulduklarını söyledi. Göreve geldiklerinde faiziyle birlikte 20 trilyon 780 milyar liralık borç devraldıklarını dile getiren Mutlu, imkansızlıklar içinde şimdiye kadar 2 trilyon liranın üzerinde borç ödediklerini ifade etti. Mutlu, 6 aydır her günlerinin borç ödemekle geçtiğini dile getirerek, "Belediyenin 20 trilyonluk borcunu her ne kadar bizden öncekiler yaptı ise de devlette daimlilik vardır. Borç belediyenin ve bizim borcumuzdur. Borcun çoğunluğunu da TEDAŞ ve SSK’ya olan borçlar oluşturmaktadır. SSK’ya olan borçlarımızı da takside bağladık ve ödüyoruz. Belediyenin 20 trilyon liralık borcunu belirli bir takvime bağlayarak ödeyeceğiz" dedi.

Erdemli’nin en önemli sorunlarının başında gecekondu, işsizlik, altyapı ve içme suyu konularının geldiğine dikkat çeken Başkan Mutlu, gecekondu sorununu çözmek için Toplu Konut Projesi geliştirdiklerini, içme suyu konusunda da halkın sağlıklı ve temiz su içmesini sağlamak için cazibeli su getirme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Başkan Mutlu, Erdemli’nin en büyük sorunlarının başında gelen işsizliğin çözülmesi için de Mersin milletvekilleri ile ortak projeler hazırlayarak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Seçim döneminde söz verdikleri ucuz su vaadini de yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Mutlu, 1 milyon 250 bin lira olan suyun tonunu KDV’siyle birlikte 900 bin liraya düşürdüklerini belirtti. Erdemli’de kaçak su kullanan yaklaşık 3 bin kişinin tespit edildiğine dikkat çeken Mutlu, 3 bin kaçağı abone yaparak buradan elde edilen gelirle de suda ucuzluk sağladıklarını vurguladı. Belediye’nin yeni hizmetler yapabilmesi için borçlarından biraz olsun arınması gerektiğine işaret eden Mutlu, önümüzdeki yıldan itibaren Erdemli’nin şimdiye kadar görmediği hizmetleri bu dönemde göreceğini savundu.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu’yu tebrik ederek, "Erdemli hizmete doyacak" diye konuştu.

iha-erdemli
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 13:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?