18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli Sağlık Grup Başkanı uyarıyor.

Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Asım Gürsoy, sıcakların artmasıyla hızla ortaya çıkan yılan, akrep ve zehirli böceklere karşı vatandaşları uyararak dikkatli olunmasını istedi.

Gürsoy, özellikle sera içerisinde, tarlada, bahçede çalışanların ve pikniğe çıkanların zararlı hayvanlara karşı daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Asım Gürsoy, yazın gelmesiyle Sivrisinek ve zararlı böceklerin yanı sıra yılan, akrep gibi birçok bilmediğimiz yabani böcek ve hayvanın sağlığımız için risk oluşturduğunu söyledi.

Dr. Gürsoy, ” Halkımızın çoğunluğu tarımla uğraştığı için günlerinin büyük bir bölümü de tarlada bahçede geçmekte, dolayısıyla toprakla uğraşmaktadırlar. İnsanlarımız bu nedenle zararlı böcekler ve hayvanlar açısından oldukça risk altında.Zehirli böcek ve yabani hayvanların insanlarımızı ısırması ve sokması halinde sonu ölümle sonuçlanabilecek vakalar ortaya çıkabilir. Böcek sokmalarında da meydana gelebilecek zehirlenmelerde çok ciddi Anaflaktik şoklar meydana gelebilir. Bu gibi ciddi durumlar acil müdahale gerektirir. Hatta kazazede saniyeler içinde kaybedilebilir” dedi.

Böcek sokmalarının tedavisi ile ilgili halkın bazen yanlış ve geleneksel yöntemlere başvurduğunu belirten Sağlık Grup Başkanı Dr. Asım Gürsoy, bu uygulamalar kazazedenin hekime ulaşmasında zaman kaybı demek oluyor ki, bu durum hasta açısından daha da kötü sonuçların doğduğuna dikkat çekti. Dr. Gürsoy, bölge halkının yılan, akrep ve diğer haşare sokmalarına karşı sağlıkçılar tarafından basın ve yayın yolu ile bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Yılan yada böcek sokması vakasıyla karşı karşıya kalan vatandaşların zaman geçirmeden en yakın bir sağlık kuruluşuna müracaat etmesini isteyen Dr. Gürsoy, “ Hasta böceğin ya da yılanın soktuğunu sağlık ekiplerine detaylı bildirmesi gerekir. Eğer bildiremez de kendi haline tedaviye kalkışırsa sonucu ölümle bitebilir” şeklinde konuştu.

Oktay İNCE/KENTHABER (ERDEMLİ)
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 14:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?