17
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli'de ''300 milyar liralık'' Beyaz eylem

Türk Sağlık-Sen Mersin İl Başkanlığı ile Erdemli Temsilciliği Erdemli Devlet Hastanesi’nden 3 aydır Döner Sermaye ücretleri olan 300 milyar lirayı alamadıkları gerekçesiyle hastane önünde basın açıklaması yaparak “Beyaz eylemde” bulundu. Yaklaşık 100’e yakın hastane çalışanı “Döner Sermaye” alacaklarının verilmesini istedi. Hastane çalışanları paralarının verilmemesi durumunda yasal yollara başvuracaklarını ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Türk Sağlık Sen Mersin İl Başkanı Ümit Turhan, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında hastane yönetimini acizlikle suçladı. Erdemli Devlet Hastanesi’nin aylık ortalama gelirinin 700 milyarı bulduğunu dile getiren Başkan Turhan, hastanenin çalışanlarına ödemesi gereken “Döner Sermaye” ücretinin ise yaklaşık 300 milyarı bulduğunu söyledi.

Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Ümit Turhan hiçbir hastanenin zarar etmediğini ancak zarar eden hastanenin tahsilatını zamanında yapamamasından kaynaklandığını savundu. Turhan, Erdemli Devlet Hastanesi’nin iflasın eşiğine gelmesinin tek sorumlusunun da “Hastane Yönetimi” olduğu iddiasında bulundu. Erdemli Devlet Hastanesi’nde toplam 297 çalışanın bulunduğunu dile getiren Ümit Turhan, çalışanlardan 200 tanesinin de Türk Sağlık Sen üyesi olduğunu kaydetti. Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok diyen Turhan, biz hizmetleri de engellemiyoruz diyerek, “ Sadece çalışanlarımızın hakkını istiyoruz. Biz üyelerimizin 3 aydır verilmeyen 300 milyar liralık alacağını istiyoruz” dedi. Sağlık çalışanlarımız büyük özveriyle halka hizmet veriyor diyen Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Ümit Turhan açıklamasını şöyle sürdürdü:

ALACAKLARIMIZI İSTİYORUZ

“Erdemli Devlet Hastanesi çalışanları 3 aydır döner sermaye ücretini alamıyor. Bunun sebebi biz sağlık çalışanları değildir. Bizler üzerimize düşen görevi fazlasıyla getiriyor. Ama her nedense hakkımız olan döner sermaye alacağımızı 3 aydır alamıyoruz. Hastane yetkilileri ile yapılan görüşmelerden de olumlu sonuç alınamadı. Hastane yönetimi Döner Sermaye ücretlerinin ödenmesi konusunda bize Eylül ayından önce ödeme yapamayacaklarını söylüyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bugün bize verilmeyen ücretlerimiz yarın esnafa yansıyacak ve onların alacakları da verilmeyecek. Erdemli Devlet Hastanesi yönetiminin acizliği hastaneyi iflasın eşiğine getirdi. Anamur, Gülnar ve Mut gibi ilçelerde döner sermaye ödenirken neden bizde ödenmiyor, biz üyelerimizin alacaklarını istiyoruz.”

Oktay İNCE/KENTHABER (ERDEMLİ)
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 13:38:22
Güncelleme :12 Temmuz 2004 Pazartesi 18:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?