19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli'de 'parke taşı' tartışması

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin, caddelere kilit parke taşı döşeme çalışmalarının; seçim malzemesi sağlamak uğruna eleştirildiğini söyledi.
Ali Şahin, yaptığı açıklamada, son günlerde belediye çalışmalarını, siyasi gelecek uğruna eleştirenlerin ve siyasi malzeme yapanların bu kaygı ile, yapılan hizmetleri görmezlikten geldiklerini ve bilimsel araştırma yapmadan konuştuklarını ifade etti. Şahin, "Alt yapı tesislerinden herhangi birinin yenilenmesi veya olmayan bir tesisin yapılması gerektiğinde yol kaplaması asfaltsa tüm yolun yeniden yapılması gerekmekte, kilit parke taşıyla ise aynı malzemeler tekrar kullanılarak alt altyapı yapılabilmektedir" dedi.
Asfaltın ömrünün yaklaşık 20 yıl olmasına rağmen, ülke şartlarında bu sürenin 5-10 yıla indiğini kaydeden Şahin, kilit parke taşının ise dayanıklılık süresinin 70 yıl olduğunu belirtti. Kilitli parke taşının diğer yüzeyinin kullanılabilirliği de gözönüne alındığında, bu sürenin daha da fazla olabileceğini söyleyen Şahin, sıcak asfaltın alt yapı hariç 1 metrekaresinin maliyetinin yaklaşık 25 milyon, kilitli parke taşının ise 15 milyon lira olduğuna dikkat çekti.
Şahin, kilitli parke taşının hem ekonomik ve kullanışlı hem de uzun ömürlü olduğunu belirterek, bu konuda eleştirilere yer verilmeyecek kadar akıllı hizmet sunduklarını ifade etti.
MERSİN -İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 01:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?