19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli'de sağlık çalışanlarından dönerli protesto...

Yaklaşık 100'e yakın hastane çalışanının katıldığı eylemde, "Çalışanlar Gelir Getirir, Bu Geliri kim Götürür", "Şirkete Göre İş mi", "Hortumcu Değil Yönetici İstiyoruz", "Sadaka Değil Hakkımız İstiyoruz", "Alma Çalışanın Ahını Çıkar Aheste Aheste", "Biz Buradayız Yönetim Nere de", "Sayenizde Hastanemiz İflasın Eşiğinde", "Medikalci mi Hastane mi" yazılı dövizler taşındı.

Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ümit Turhan, Erdemli Devlet Hastanesi'ndeki kötü yönetim nedeniyle çalışanların 3 aydır döner sermaye haklarını alamadıklarını söyledi. Turhan, "Tarsus'tan sonra en büyük geliri bulunan Erdemli Devlet Hastanesi'nin aylık geliri 700 ile 800 milyar lira arasında. Bu paranın 100 milyarını döner sermayeye, temizlik şirketine ve hastanenin yemek ihtiyacını karşılayan firmaya ücret ödeyemiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Gelirini adil dağıtamayan hastane yönetimi, bugün çalışanlarına alnının terini veremiyorsa yarın hastaneye alınması gereken pamuğu ve bezi alamayacaktır" diye konuştu.


Konuşmanın ardından, hastane çalışanları, davullu zurnalı, halaylı eylemlerini sürdürdü. Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ümit Turhan, "Hastane yönetimi arkadaşlarımıza dönerlerini vermiyor ama biz kendilerine ve arkadaşlarımıza döner ikram ediyoruz" diyerek döner dağıttı.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 16:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?