19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli'de tarih karanlıkta kaldı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde bulunan turistik yerlerden Kızkalesi, Korykos ve Kanlıdivane, İl Kültür Müdürlüğü'nün TEDAŞ'a olan 400 milyar liralık elektrik borcu yüzünden aydınlatılamazken TEDAŞ'ın İl Kültür Müdürlüğü'nü icraya verdiği öğrenildi.
Erdemli'nin tarihi ve turistik yerlerinden olan Kızkalesi'nin iç ve dış kalesiyle Kanlıdivane'nin elektrikleri, Kültür Müdürlüğü'nün 400 milyarlık borcu nedeniyle kesildi. Geçen yıldan kalan ve ana parası 400 milyar lira olan elektrik borcu nedeniyle Kızkalesin'in iç ve dış kalesiyle Kanlıdivane'nin elektrikleri bir haftadır kesik.
Erdemli TEDAŞ İşletme Müdürü Zekai Sarı, TEDAŞ İl Hukuk Müşavirliği'nin borçlarını ödemediği için İl Kültür Müdürlüğü'nü icraya verdiğini belirterek, "Bizde bu karara istinaden buraların elektriklerini kestik. Kurumun borcunun ana parası üzerine faiz işlenmektedir ve bu borç gün geçtikçe artmaktadır" dedi.
Bölgede işletmecilik yapan esnaf ise "Bölgemizin en önemli tarihi eserleri arasında bulunan yerleri gezen yerli ve yabancılardan alınan giriş ücreti ne yapıldı da elektrik borcu ödenmedi. Elektrik borcunu ödemeyen ve tarihi karanlık içinde bırakanları kınıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

"TURİZM OLUMSUZ ETKİLENİYOR"
Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, turizm sezonunda böyle bir olayın yaşanmasının Doğu Akdeniz turizmini olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, "Beldemiz deniziyle, kumsalıyla, bitki örtüsüyle, yaylaları ve tarihi eserleriyle Doğu Akdeniz'de en çok yabancı turist ağırlayan potansiyele sahiptir. Ama maalesef son gelişen olaylar, turizmimizi etkileyecek nitelik taşımaktadır. Restoresi ve ışıklandırılması yapılmış tarihi kalelerimizin İl Kültür Müdürlüğü'nün TEDAŞ'a olan borcu nedeniyle elektrikleri kesildi. Turistlerimiz akşam karanlığında kalelerimizi izlemek istiyor. Elektriklerin kesik olması ve aydınlatmaların çalışmaması, turistlerimizi bu zevkten mahrum ediyor. Bu konuda yetkililerden yardım talep ediyor ve sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum" diye konuştu.
MERSİN -İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 17:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?