18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Erdemli'de Türkmen Şöleni coşkusu yaşandı

Erdemli Geleneksel 18. Türkmen Şöleni Erdemli Çamlığında yapıldı. Tarihi Bursa Mehter Takımı’nın Erdemli Belediyesi Saim Göküş Parkı önünden başladığı şölen yürüyüşü Erdemli Çamlığı’na kadar yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Türkmen göçünün temsil edildiği develi yürüyüşte MHP İl Genel Meclisi Üyesi Duran Kara, “Yörük Ağası” olarak halkı deve üzerinden selamladı.

Erdemli Çamlığı’nda halka gösteriler sunan Bursa Mehteran Takımı’nın Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan’a ait “Türkiyem” türküsü ile “Çırpınırdı Karadeniz, Bakıp Türkün Bayrağına” marşını söylemeleri şöleni izlemeye gelenleri coşturdu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu’da halkın arasına karışarak söylediği hareketli parçalarla şölene katılanlara unutamayacakları bir gün yaşattı. Türkmen Şöleni’nin As Sanatçısı Osman Öztunç da sahne alarak “Mehmedim” türküsünü söyleyerek ülkücü gençlerin ve askerde çocuğu olan ailelerin hem hüzünlenmesine hem de coşmasına neden oldu.

Sık sık “Bozkurt Osman” sloganıyla türküleri yarıda kesilen Öztunç, zaman zaman yaptığı esprili konuşmalarıyla da izleyenleri kahkahalara boğdu. Türkmen Şöleni’ne katılan konuklara yöresel yörük çadırlarında yapılan sıkma ayran ikram edildi. Şölene eğlenmeye gelen vatandaşlar bir taraftan sanatçıları dinlerken diğer yandan da çamlar altında çaileleriyle birlikte piknik yapmayı da ihmal etmedi.

Erdemli Geleneksel 18. Türkmen Şöleni’nin açış konuşmasını yapan MHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Refik Erdem, şölenin neden yalıpdığı ve amaçlarını anlattı. Erdem, şölenin sadece eğlenceden ibaret olmadığını dile getirdi. Türkmen Şöleni’nde kimliğimize, Türklüğümüze ve öz kültürümüze de sahip çıkıyoruz diyen MHP İlçe Başkanı Erdem, bin yıldır bu coğrafyada ayakta kalan tek milletin Türkler olduğunu vurgulayan Erdem, “Ayakta kalmanın tek sebebi de kimliğimize ve kültürümüze sahip çıkmamızdandır” diyerek; Kültürüne ve kimliğine sahip çıkamayan milletlerin tarihten hep silinip gittiğini kaydeden Başkan Erdem, “Bu tür şölenlerle kimliğimizi ve kültürümüzü tazeliyoruz” dedi.

MHP Mersin eski Milletvekili Yalçın Kaya da yaptığı kısa konuşmada, Türkmen Şöleni’nin 1978 yılından bu yana tam 18 yıldır yapıldığını söyledi. Türkmen Şöleni sayesinde hasretliklerin giderildiğini, sevinçlerin bir kat daha arttığını kaydeden Kaya, şölene gelen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

OKTAY İNCE-KENTHABER-MERSİN/ERDEMLİ
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?