18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Gençlik projelerinde AB'yi geride bıraktık

Kızkalesi Gençlik Değişim Projesi kapsamında Erdemli'ye gelen Bulgar gençlik grubunun lideri Vilademir Stayev, Türkiye’nin hazırladığı gençlik projelerinin birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığını söyledi.

Mersin İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın ile görüşen Bulgar grubun lideri Vilademir Stayev, Türkiye’nin AB ülkeleriyle birlikte yürüttüğü gençlik değişim projelerinden etkilendiğini söyledi.

Stayev, "Bulgaristan gençleri adına birçok gençlik projesine katıldım. Hiçbir AB ülkesinde bu kadar mükemmel bir gençlik eğitim projesine katılmamıştık. Gençliğe verdiğiniz önemden ve gençlik projenizin bu denli başarılı olmasından ötürü sizleri kutluyorum. Türkiye’de ve özellikle de dünya harikası Kızkalesi’nde bulunmaktan çok mutluyum. Ülkeme döndüğümde burada gördüğüm güzellikleri ve unutulmaz günlerimizi herkese anlatacağım. Türkiye’nin, özellikle de Kızkalesi’nin fahri turizm elçisi olacağım" dedi.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın ise, hazırladıkları gençlik değişim projelerinin Avrupalı gençler tarafından beğenilmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Taşkın, Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin, ülkelerine memnun dönmelerinin Türkiye ve gençlik projelerine önemli etki edeceğini vurguladı.

Kızkalesi’ne gelen gençlerin iyi intibalarla ayrılmalarının, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında önemli rol oynayacağını kaydeden Taşkın, gençlik projelerinde her yıl daha iyiye gidildiğini belirtti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 11:54:06
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 11:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?