22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEMLİ - MERSİN

Gönüllü sanat dersine büyük ilgi

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük beldesinde heykeltıraş Bülent Harputlu'nun verdiği gönüllü sanat kurslarına her yaştan tatilci yoğun ilgi gösteriyor.


Yaz boyunca Tömük Belediyesi'nce kendilerine verilen imkanlarla yöre halkına ve tatilcilere heykel ve resim kursları verdiklerini belirten heykeltıraş Bülent Harputlu, "Ücretsiz devam eden kurslarımıza katılan 7'den 70'e bütün sanatçılarımız önemli bir aşama kaydettiler. El becerilerini geliştirdiler. Artık ciddi anlamda eserler ortaya çıkarıyorlar" dedi.

 
Kursiyerlerin istedikleri dalda istedikleri çalışmayı yaptıklarını ifade eden Harputlu, "Kursiyerlerimiz deniz kenarında yaptığımız kil çalışması, resim çalışması, kalıp alma, biblo dökme ve biblo boyama çalışmalarına katılarak becerilerini geliştiriyorlar. İçlerindeki saklı kalmış sanatsal becerileri ortaya koyuyorlar. Güzel sanatlara her yaştan insanın katılması bizleri ayrıca mutlu ediyor" diye konuştu.
Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde çalıştığını ifade eden heykeltıraş Berrak Ertunçay da, sahil kesiminde daha önce böyle bir sanatsal çalışma görmediğini belirterek, "Her insanın içinde bir sanatsal yön vardır ve her insan bir sanatçıdır. Buradaki insanlar da böyle bir etkinlik ile içlerindeki sanatçı ruhu ortaya çıkarıyorlar" dedi.


Gençlerle birlikte heykel yapan emekli öğretmen Erdal Gündüz ise, "Tatilde böyle bir etkinlikle karşılaşmak bizleri mutlu etti. Karım ve çocuklarımla birlikte biz de bu sanat etkinliğine katılarak eserler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de boş vaktimizi değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.


Çalışmalarda ortaya çıkan eserler, aynı gün sahilde açılan stantta sergileniyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?