25
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Göz yaşartan fedakarlık!

KÖYLÜLERİN GÖZYAŞARTAN FEDAKARLIĞI

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sarıyer köyünde temeli atılan caminin yapımı için köylü kadınlar bilezik, küpe ve yüzüklerini vererek destek oldu.

Bir süre önce ihtiyaca cevap veremez hale geldiği için yıkılarak inşa edilecek caminin temeli için Ssarıyer köyünde tören düzenlendi.

MHP Gurup Başkan vekili Mehmet Şandır’ın ve Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu’nun yanı sıra belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Hz. Peygamberin Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde o yorgunluğu ile ilk olarak ümmetinin namaz kılacağı bir mescit yaptığını belirterek, “Bu işte bir hikmet çok büyük bir mesaj vardır. Bu mesaj birlik ve beraberliğin mesajıdır. Bu mesajı iyi anlayan ecdadımız ise Allah ve Peygamber sevgisini camilerimize nakış nakış işlemiştir” dedi.

Törende konuşan MHP Gurup Başkan vekili Mehmet Şandır da “Bu toprağın Türk milletine tapusu bir bayrağımızdır, iki ezanımızdır. İşte bu bizim milletimizin birlik ve beraberliğidir. Burada da cami yapılsın diye evini bağışlamış kendisi de kiraya çıkmış bir arkadaşımızla karşılaştık. Allah milletimizden razı olsun” dedi.

Köy muhtarı Hacı Bekir Demiraslan ise cami yapılması için evini bağışlayarak kiraya çıkan Mehmet Kökdemir ve arsasını bağışlayan İbrahim Dur’a teşekkür etti.

Bağışçıları MHP Gurup Başkan vekili Mehmet Şandır tarafından Kur-an’ı kerim hediye edildi.

Tören sonunda ise caminin yapımı için bağış toplanmasına geçildi. Köylü kadınlardan Behiye Demiraslan kolundaki Adana burmasını, Zübeyde Er ise künyesini çıkararak cami yapımına bağışladı. Bağışların ardından ismini vermek istemeyen onlarca kadın küpe ve yüzüklerini cami yapımı için bağışladı.

Bin 200 kişilik caminin temel atma töreni kurban kesimi dualarla gerçekleştirildi.

KÖYLÜLERİN GÖZYAŞARTAN FEDAKARLIĞI
KÖYLÜLERİN GÖZYAŞARTAN FEDAKARLIĞI
KÖYLÜLERİN GÖZYAŞARTAN FEDAKARLIĞI
KÖYLÜLERİN GÖZYAŞARTAN FEDAKARLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 15:16:01
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?