18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Havuzlara dikkat!

Erdemli İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Yaman, tatil köyleri ve sitelerdeki yüzme havuzlarında denetimlere başladıklarını bildirdi.

Yaman, sorumluluk alanlarında yaklaşık 150’ye yakın site havuzu belirlediklerini ifade ederek, denetimlerde halk sağlığının ön planda tutulduğunu belirtti. Kirli yüzme havuzlarının çok sayıda hastalığa neden olacağının asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan Yaman, havuz suyunun mutlaka klorlanması gerektiğini kaydetti.

Havuza girecek tatilcileri de uyaran Yaman, havuza girmeden önce mutlaka sabunlu duş alınması gerektiğini vurguladı. "Yaz geldi, yüzme havuzları doldu. Ama kirli havuzlar ve bedenler sağlığı tehdit ediyor" diyen Yaman, şunları söyledi: "Göz, kulak, burun, boğaz iltihapları, havuzdan geçen mikroplarla kolayca oluşuyor. Kirli suyun ağza girmesiyle Hepatit A ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor. Hastalıklara karşı havuz suyu mutlaka klorlanmalı. Havuza girecekler mayo giydikten sonra sabunlanıp duş almalı. Klorlu suya bakarak havuza girilmeli."

Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Yaman, çevre sağlığı ve havuzlar konusundaki uyarılarını sürdürerek, "Yüzme havuzundan tifo, paratifo, dizanteri, mantar, uyuz, impetigo gibi deri hastalıkları bulaşabiliyor. Havuz suyu 0.8mg/l düzeyinde klorlanmalı. Havuz dipleri her gün emici süpürgeyle havuz duvarları, çevresi, duşlar, tuvalet, lavabolar ve oturma yerleri klorlu suyla iyice ovularak çok iyi temizlenmeli" dedi.

Tatilcilerin havuzların temizliği konusunda site ve havuz yöneticilerini sürekli uyarmaları gerektiğine dikkat çeken Yaman, havuz sularından çevre sağlığı ekiplerinin numune almasında halkın ve site yöneticilerinin yardımcı olmalarını istedi. Yaman, suları kirli ve bakımsız havuzların, 515 22 66 numaralı telefondan çevre sağlığı ekiplerine bildirilmesini istedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 11:08:15
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?