18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

'Her kazanın evvelinde bir tedbirsizlik vardır'

Mersin’in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, bahçe ve sera kenarlarındaki yüzlerce su havuzunun potansiyel tehlike arz ettiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Erdemli’nin genel geçim kaynağının tarım olması nedeniyle ilçede büyük ölçüde sulu tarımın yapıldığını, bu nedenle de bahçe, sera ve arazi kenarında su havuzlarının bulunduğunu belirtti. Tun, sulama havuzları her ne kadar ihtiyaca cevap verse de aynı zamanda birer potansiyel tehlike olarak can ve mal güvenliği ile toplumsal huzuru tehdit ettiğini bildirdi. Bahçe, sera ve arazilerinde sulama havuzları bulunan çiftçileri uyaran Tun, havuzların kenarına tel veya çit çekerek gerekli güvenlik önlemini almalarını istedi.

"Her kazanın evvelinde bir tedbirsizlik vardır" diyen Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tedbirsizlik, dikkatsizlikle birleştiğinde ortaya çıkan kazanın boyutu da daha büyük olmaktadır. Bahçesinde yada serasında sulama suyunda kullandığı su havuzu bulunan çiftçilerimiz can ve mal güvenliği bakımından gerekli tedbiri alması gerekir. Gerekli tedbiri almadığı tespit edilen çiftçilerimiz hakkında idari ve adli işlemler yapılacaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak çiftçilerimizi uyarıyor ve su havuzlarına gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:24:07
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 15:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 193.140.180.xxx Tarih : 6.04.2005 11:31:34
çok yerinde bir açıklama. kendilerini göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı kutluyorum.