20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERDEMLİ - MERSİN

'Hiçbir vatandaşımızı aç bırakmayız'

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenmesi, adrese dayalı nüfus tespiti ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine seçilecek muhtarların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Özefe, muhtarlardan köy ve mahallelerindeki ihtiyaç sahibi ailelerin bulunması ve korunup kollanmasını istedi.

Devletin vatandaşı için var olduğunu ifade eden Özefe, "Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmasına müsaade edemeyiz. Öyle insanımız vardır ki, ekonomik yönden çok zor durumda olmasına rağmen, beni ayıplarlar diyerek utanıp sıkıntısını iletemez. Öyle insanlar da vardır ki, ekonomik durumu çok iyi olmasına rağmen, devletin imkânlarını kendi yönünde kullanmak için her yolu dener. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Hiçbir vatandaşını aç ve açıkta bırakmaz. Devletin görevlileri olarak fakirimizi bulup onu kollamak ve bakmakla yükümlüyüz. Kaymakamlık olarak ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit etmeye çalışıyoruz ancak bizim gözümüzden kaçanları lütfen köy ve mahalle muhtarlarımız bildirsin" dedi.

Adrese dayalı nüfus tespiti projesinin devletin en önemli projelerinden birisi olduğunu kaydeden Kaymakam Özefe, bu sistemde seçmen kütükleri, yeni oluşturulan aile hekimliği gibi ciddi çalışmaların bir sistem içinde yürütüleceğini belirterek şunları kaydetti:

"Sistemin hedefine ulaşması için muhtarlarımız üzerine düşen görevi yerine getirmek ve azami titizliği göstermek zorundalar. Vatandaş birden fazla yerde seçmen olmak ister, kendine göre usulsüz belge tanzim edilmesini ister, işte bu noktada muhtarlarımız kanunun ilgili maddelerindeki cezaları da göz önüne alarak hareket etmeleri ve kaymakamlığımız tarafından kendilerine gönderilen genelgeleri iyi okumalarını ve hata yapmamalarını bekliyorum. Kanunsuz hiçbir iş yapmayın."

Konuşmanın ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev alacak köy ve mahalle muhtarlarını temsilen birer kişinin seçimi yapıldı. Mütevelli heyetinde görev almak üzere, köy muhtarlarını temsilen Sarıkaya muhtarı Ahmet Ergen, mahalle muhtarlarını temsilen de Merkez Mahallesi muhtarı Hilmi Bilgen seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?