20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERDEMLİ - MERSİN

Kızkalesi turistlerin ilgi odağı

Belediye Başkanı Kale, toplam 7 bin 728 yatak kapasiteli 112 ruhsatlı otel ve pansiyonun bulunduğu Kızkalesi’ne özellikle Alman ve Hollandalı turistlerin ilgi gösterdiğini belirterek, gayrimenkul satın alarak beldeye yerleşen yabancı sayısının da hızla artarak 400’e ulaştığını kaydetti.

Yabancı turistlerin beldemizi tercih etmesinde bölgenin tarihi değerleri, kültürel yapısı, kumu, güneşi ve denizinin yanı sıra sakinliğinin etkili olduğunu vurgulayan Başkan Kale, temmuz ayındaki yüksek nem oranının, turisti eylül ayında tatil yapmaya zorladığını
ifade etti.

Eylül ayında doluluk oranının yüzde 70’lere çıkmasının işletmecileri de sevindirdiğini dile getiren Kale, "Eşsiz tarihi güzelliği, kültürel yapısı, altın sarısı kumu, 4 mevsim güneşin hiç eksik olmadığı, Akdeniz’in masmavi sularının güzelliği, turisti Kızkalesi’ne çekiyor. Kızkalesi’ne gelen yabancılar, tarihi güzelliklerle dolu beldeye hayran kaldıkları için sürekli gelmeyi tercih ediyorlar ve her yıl eylül ayında soluğu burada alıyorlar. Buna en güzel örnek ise sahildeki kalabalıklardır. Beldemize tatile gelen özellikle Alman ve Hollandalı turistler, artık daire alarak buraya yerleşiyorlar. Kızkalesi’nden gayrimenkul alanların sayısı son bir yıl içinde 400’ü geçti. Bu, Kızkalesi’nde turizmin gelişmesi açısından önemli bir gelişmedir. Her ev sahibi, ülkesinden en az 4-5 turist getiriyor. Yabancılar beldemize yaz, kış akın ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 13:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?