18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Limonda düşük fiyat isyanı

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, limon fiyatlarının yükseltilmesi için güç birliği oluşturulması amacıyla geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda, komisyon kurularak konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi kararı alındı.

Limona verilen 42 dolarlık teşvik primi ile fiyatların yükseltilmesi amacıyla Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder başkanlığında düzenlenen toplantıya Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Kocahasanlı Belediye Başkanı Kerim Köken, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, İl Genel Meclisi üyeleri Duran Kara, Muhittin Arslan, Ramazan Topal, Hasan Sarıbacak, Adil Öz, DYP Erdemli İlçe Başkanı Nuri Taner, CHP İlçe Başkanı Hidayet Oğuz, oda temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder, geçen yıl 800 bin ile 1 milyon lira arasında dalında satılan limonun bu yıl 200 bin liraya kadar düşmesine rağmen alıcı bulunamadığını, bunun da Erdemli ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Erdemli genelinde 55 bin dekar alanda limon üretildiğini kaydeden Önder, yıllık rekoltenin ise 231 bin ton olduğunu vurguladı. Limon satışının Erdemli’ye getirisinin yıllık yaklaşık 69 trilyon liraya yakın olduğunu kaydeden Önder, limon fiyatlarındaki istikrarsızlık nedeniyle siyasilerin, odaların ve üreticilerin ayrı ayrı çalışmalar yaptığını belirtti. Bu tür konuların ivme kazanması ve etkili olunabilmesi için güç birliği yapılmasının şart olduğunu dile getiren Önder, "Limon para etmez ise ürün dalında kalacak ilk yağan yağmurda da dökülerek heba olacaktır" dedi.

Toplantı sonunda, limon fiyatları ve teşvik priminin yükseltilmesinin istenmesi amacıyla bir komisyon oluşturulması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alınarak konunun iletilmesi kararı alındı. Komisyon, Başbakan’dan randevunun alınmasından sonra Ankara’ya
gidecek. Komisyon, Ankara’dan müjdeli haberle gelinmezse, yeniden toplanarak ortak eylem takvimi belirleyecek.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 10:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?