18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Mersin Erdemli: Yüksek gerilim hattı inşaatın içinde kaldı!

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Çeşmeli Beldesi’nde Nebi Baz adlı şahıs, TEDAŞ tarafından kaldırılmayan yüksek gerilim hattını inşaatına dahil etti.

Mahalleye elektrik veren teller, Naz’ın inşaat halindeki evinin penceresinden geçiyor.

1976 yılında tek katlı olarak inşa edilen evinin üzerine 2. katı çıkmak isteyen Nebi Baz (23), ekim ayında TEDAŞ’a müracaat ederek, ikametinin üzerinden geçen yüksek gerilim hattının yönünün değiştirilmesini istedi. Ancak TEDAŞ’tan gelen yazıda, ikamet sahibi Nebi Baz’dan direk parası ödemesi istendi. Baz, bir yandan gerekli bürokratik işlemleri tamamlamaya çalışırken, bir yandan da inşaata başladı.

Çiftçilikle uğraşan Nebi Baz, bir kaç ay içerisinde, 2. katın kaba inşaatını tamamladı. Ancak yüksek gerilim hattı, Naz’ın inşaat halindeki evinin içinde kaldı. Baz, bu süre içerisinde TEDAŞ’ın istediği 346 milyon liralık elektrik parasını da yatırdı. Ancak elektrik tellerinin yönü hala değişmedi. Nebi Baz, yaptığı işte hatalı olduğunu kabul ederken, "Ben evimde restore çalışması yaptım" dedi.

İnşaat çalışması sırasında ortaya çıkan tehlikenin de farkında olduğunu belirten Baz, "Bazı şeyler için ölümü göze almak gerekiyor" diye konuştu.

MERSİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 13:52:32
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?