19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Mersin'de seracılık kazanç kapısı olmaktan çıktı

Mersin’in Erdemli İlçesi Bataklık mevkiinde 11 yıldır seracılık yapan Ali Cimcik, seradan kazanç elde etmeyi unuttuklarını belirterek, "Seracılıktan beklentimizi kestik. Çünkü serada sebze üreticiliği çiftçiye pahalıya mal oluyor. Üretici hayatını ortaya koyarak mal üretiyor, parayı aracılar kazanıyor" dedi.

Seracılığın kazanç kapısı olmaktan çıktığını vurgulayan Ali Cimcik, seracılığı artık para biriktirmek için değil, çocuklarının okul masraflarını karşılayabilmek için yaptığını söyledi. 2 dönümlük seraya ektikleri salatalık fidelerinden 20 güne kadar ürün almayı umut ettiklerini kaydeden Cimcik, "Serada yetiştirilen domates de salatalıklar da yeni doğan bebek gibi bakım ister. Ben iki dönümlük salatalık dikimine yaklaşık 3 milyara yakın masraf yaptım. Bunun karşılığını alacağımı hiç zannetmiyorum ama masrafını çıkartalım yeter. Sattığımız salatalıktan çay paramızı çıkartırsak ona da şükrederiz" diye konuştu.

Seracılığın artık cesaret isteyen bir yatırım haline geldiğini savunan Ali Cimcik, "Seradan iyi kazanç elde etmenin dönemi geçti. Kazandığımızı ilaca, tohuma, komisyoncuya ve aracılara veriyoruz. Zahmeti biz çekiyoruz, kazancı onlar alıyor. Bu böyle gitmemeli ve üretici konumundaki çiftçiler ürettiği ürünün karşılığını almalı. Hükümet gerçek çiftçiyle aracıları ayırmalı ve gerçek çiftçiye destek olmalı" şeklinde konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 11:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin cüneydioğlu IP: 88.228.176.xxx Tarih : 1.11.2007 10:04:53

adımhüseyin babamla birlikte işarıyorum seracılık işi arıyorum acil