18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Mersinli dünya 3 üçüncüsü Aslı gözünü Avrupaya dikti

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Kargıpınarı Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olan Aslı Gündüz, 17 - 22 Ekim tarihlerinde yapılacak Muay Thai Avrupa Şampiyonası için Çek Cumhuriyeti’ne gidecek. Çalışmalarını "birincilik" parolasıyla milli takım antrenörlerinden Teslim Çelik nezaretinde sürdüren Aslı Gündüz, aynı zamanda Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ikinci sınıfta okuyor. 2003 yılında Dünya Muay Thaı Şampiyonası’nda üçüncü olan milli sporcu Aslı Gündüz, kilosunda Türkiye şampiyonluğunu 2 yıldır kimseye kaptırmıyor.

Olumsuz şartlara rağmen Muay Thai sporunu severek yaptığını ifade eden Aslı Gündüz, "Hedefim antrenörüm Teslime Çelik gibi dünya şampiyonu olmak. Çek Cumhuriyeti’nde katılacağım Avrupa Şampiyonası’nda derece yaparak ülkeme şampiyon olarak dönmek ve 2004 sezonunu mutlu bitirmek istiyorum. 2005’te de dünya şampiyonu olup Türk milletinin ve beni yetiştiren antrenörümün yüzünü güldürmek istiyorum" dedi.

Çıktığı her karşılaşmadan madalyalarla dönen Aslı Gündüz, aldığı madalyaları göstererek, "Burada Avrupa şampiyonluğu madalyası yok. Şimdi Avrupa şampiyonu olarak ülkeme dönmek ve madalya koleksiyonuma bir yenisini daha eklemek istiyorum" diye konuştu.

Dünya üçüncüsü milli sporcu Aslı Gündüz’ün antrenörü Teslime Çelik de, sporcusuna çok güvendiğini söyledi. 2004 yılında Avrupa Şampiyonluğu ile sezona son noktayı koymayı ümit ettiklerini dile getiren Çelik, "Aslı’ya çok güveniyorum. O benim gururum olduğu kadar şampiyon olup Türk milletinin de gururu olacaktır" şeklinde konuştu.

iha-erdemli
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 11:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?