19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

minik izcilerden örnek davranış

Erdemli İlçesi’ne bağlı Kocahasanlı Beldesi İlköğretim Okulu’nun 60 kişilik minik izci grubu, her yıl geleneksel olarak yaptıkları sahil temizliğini bu yıl da gerçekleştirdi.

Havaların iyi gitmesini fırsat bilen öğrenciler, öğretmenleri Mustafa Şaban Erdem, Hasan Şen, Adem Küçük, Mehmet Uslu ve Osman Gülege ile birlikte Kocahasanlı Belediyesi Kamp Alanı’nda önce piknik yapıp oyunlar oynadı, daha sonra 2 kilometrelik sahilde topluca çevre temizliği yaptı.

Kocahasanlı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İzci Lideri Mustafa Şaban Erdem, "Okulumuz izci grubu, her yıl geleneksel olarak sahilde çevre temizliği yapar. Tatilcilerden arta kalan çöpleri toplar, sahili pırıl pırıl hale getirir. Öğrencilerimizin kıyafetini gören ’bunlar izci değil’ diyebilir. Çocuklarımızın izcilik kıyafeti yok. Her şey kıyafetle yapılmaz mantığı ile biz de izci kıyafeti olmasa da görevimizi yerine getirmekteyiz. İzci kıyafetleri olmasa da çocuklarımız izci ve o kutsal görevlerini biliyorlar" dedi.

Öğrencilerin sadece çevre temizliği yapmadığını vurgulayan Erdem, "Öğrencilerimiz minicik yürekleriyle Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara dağıtılmak üzere yardım toplar ve dağıtır. Yaşlı ve hastaları ziyaret edip ellerini öper, dualarını alırlar. Ayrıca öğrencilerin sosyal gelişimlerinin sağlanması amacıyla kar gezilerine de gidilir. İzci her konuda yetişmelidir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

erdemli
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 17:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMİ ŞEYH YUSUF IP: 41.221.19.xxx Tarih : 9.06.2008 23:46:11

osman kardeş seni araya araya bu şekilde buldum. mail adresini bilmiyorum bana burdaki e-mail adresinden ulaşabilir misin.