19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Minikler Erdemli'ye madalya ile döndüler

Bayanlar Minik ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na Antrenör Teslime Çelik gözetiminde 7 bayan sporcu ile katılan Kargıpınarı Belediyesi Spor Kulübü, 3 altın 1 gümüş ve iki bronz madalyayla Erdemli’ye döndü. Çorum’da yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan madalyalarla dönen sporcuları ilk kutlayan aileleri oldu. İki kızının Türkiye şampiyonu olarak Erdemli’ye dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden anne Gülten Can, şampiyon kızlarıyla gurur duyduğunu dile getirirken, Maşallah ve Zeynep Gündüz çifti de kızları Sevda’nın 33 kilo minikler kategorisinde Türkiye şampiyonu olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Pazarcılık yaparak kızını okutan ve başarılı olması için çaba harcayan baba Maşallah Gündüzbey, "Kızımın dünya şampiyonu olması için gerekirse gömleğimi satarım" diye konuştu.

Kargıpınarı Belediyesi Spor Kulübü’nün antrenörlüğünü yapan milli takım antrenörlerinden Teslime Çelik, Muay Thaı’nin geleceği olan bir spor dalı olduğunu söyledi. Antrenör Teslime Çelik, "Muay Thaı mutlak surette dayanıklılığı, teknik olgunluğu ve sporcu ruhuna sahip olmayı gerektirir. Böyle iddialı bir dalda minik ve yıldız sporcularımızla elde ettiğimiz başarı beni bir kez daha gururlandırdı. Mükemmel bir altyapıya sahibiz. Kızlarımız, şampiyonaya katılırken ’Biz şampiyonuz hocam’ sloganını kullandılar ve girdikleri her maçtan kendilerini ispat ederek çıktılar, madalyaları toplayıp geldiler. Kızlarımla gurur duyuyorum. Çorum’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Erdemli’ye 3 Türkiye şampiyonluğu getirdik. 1 gümüş, iki de bronz madalya elde ettik. Kazandığımız madalyaları Erdemli halkına armağan ediyor, bize büyük destek sağlayan Erdemli Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev ve Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin’e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Gittikleri her turnuvada rakiplerine ringi dar eden minik ve yıldız sporcular, aldıkları madalyaları göstererek madalya avcısı olduklarını ispatladılar. Kargıpınarı Belediyesi Spor Kulübü adına Çorum’da yapılan Muay Thaı Şampiyonası’na katılan minik ve yıldız sporcular İlksen Can 48 kiloda Türkiye şampiyonu, Seher Kurtul 51 kiloda Türkiye ikincisi, Sevda Gündüzbey 33 kiloda Türkiye şampiyonu, Sibel Kılıç 30 kiloda Türkiye şampiyonu, Teslime Can 30 kiloda Türkiye ikincisi, Ayşe Seher Uğuz 36 kiloda Türkiye üçüncüsü, Merve Yılmaz 44 kiloda Türkiye beşincisi oldu.

iha-erdemli
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 13:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?