19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Minikler kaymakamı sorularıyla terletti

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Çeşmeli Beldesi’ndeki Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji 3. sınıf öğrencileri, hayat bilgisi dersindeki "İlçemiz Yönetimi" konusunu Kaymakam Yusuf Ziya Karacaev’den dinledi.

Öğretmenleri Yurdanur Uca, Fatma Ergel ve Eylem Ekici ile birlikte Kaymakam Yusuf Ziya Karacaev’i ziyaret eden minik öğrenciler, Kaymakam Yusuf Ziya Karacaev’e, "Kaymakam ne iş yapar, nasıl yaşar, görevleri nelerdir, ilçenin sorunları, yapılması gerekenler ve görevdeki zorluklarınız nelerdir?" gibi soruların yanı sıra "Arkadaşınız var mı, hangi takımı tutuyorsunuz, kaymakam olmasaydınız ne olmak isterdiniz, en çok şikayetçi olduğunuz konu ne?" şeklinde sorular sordu. Öğrencilerin peş peşe gelen sorularıyla terleyen Kaymakam Karacaev, soruları tek tek cevaplandırdı.

"Eğer Kaymakam olmasaydım, kesinlikle bir bilim adamı olup öğrendiklerimi insanlara anlatırdım" diyen Kaymakam Karacaev, "Çünkü bilim olmadan hiçbir şey güzel olmuyor. Yarın büyüyüp sizlerin de arasından çeşitli meslek sahipleri çıkacak, kimileri mühendis, kimileri avukat kimileri de bilim adamı olacak. En güzel şey, öğrendiğini bir başkasıyla paylaşmak ve bilmeyen insanları aydınlatmaktır" diye konuştu.

Erdemli Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev, minik öğrencilerin "Hangi takımı tutuyorsunuz?" sorusuna ise, "Ben önce Türk Milli Takımı’nı, ondan sonra da sarı kanarya Fenerbahçe’yi tutarım" şeklinde cevap verdi.

Karacaev, öğrencilerin "Arkadaşınız var mı?" şeklindeki sorusuna ise, "Yaşadığım bölgedeki tüm insanlar benim arkadaşım, ben onlar olmadan yapamam" cevabını verdi.
Minik öğrenciler, ders bitiminde Kaymakam Yusuf Ziya Karacaev ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Erdemli
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:19:19
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?