18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEMLİ - MERSİN

Mültecilere fırtına engeli

Erdemli İlçesi’nde, yasadışı yollardan Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçerek, oradan da İtalya’ya iltica etmek isteyen 24 Suriyeli ile bunlara aracılık eden 5 Türk, jandarma tarafından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Ahmet Kazak ve arkadaşları Yalçın Altıntaş, Veli Altıntaş, Mustafa Sür ve Mehmet Kulu, 24 Suriyeli’yi kişi başı 2 ile 3 bin dolar karşılığında açık denizde bekleyen bir gemi ile Kıbrıs Rum Kesimi’ne, oradan da İtalya’ya götürmek üzere anlaştı. Ahmet Kazak ve arkadaşları, 24 Suriyeli’yi alarak 25 Kasım 2004 günü, M. Alize adlı tekneyle, açık denizde bekleyen gemiye götürdü.

Suriyeliler, hava muhalefeti nedeniyle gemiye binemeyince geri döndü. Silifke’nin Narlıkuyu Beldesi Akkum mevkiinde sahile çıkan mülteciler, Antalya’dan Adıyaman’a giden 02 KH 115 plakalı otobüse bindi.

Otobüs, Erdemli’nin Çeşmeli Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki Kargıpınarı Beldesi’nde şüphe üzerine durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Otobüsteki Suriyeli yolcuların şüpheli hareketlerde bulunması üzerine soruşturma başlatan jandarma, insan kaçakçılığını ortaya çıkardı.

 24 Suriyeli ile insan kaçakçılığını organize ettikleri iddia edilen Ahmet Kazak, Yalçın Altıntaş, Veli Altıntaş, Mustafa Sür ve Mehmet Kulu yakalandı. Jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolü için Erdemli Devlet Hastanesi’ne getirilen mülteciler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

erdemli
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?