23
Mayıs
2024
Perşembe
ERDEMLİ - MERSİN

Öğrencilerin renkli dünyası

Erdemli İlköğretim Okulu öğrencileri, el işi dersinde yaptıkları resim ve el işlerini sergiledi.

Okul Müdürü Veli Sarı, serginin açılışında yaptığı konuşmada velilere seslenerek, "Çocuklarınızın eserlerini çok iyi inceleyin, çünkü bu eserler onların iç dünyalarının aynasıdır. Onlarla ilgili cevap alamadığınız soruların yanıtını da bu eserlerde mutlaka bulacaksınız" dedi.

Serginin açılışını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru da "Biliyorum ki bu eserler sınırlı imkanlarla hazırlandı. Sergiye çıkartılan işler, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmede izlenecek bir yol olacaktır. Öğretmenlerimizi ve onların öğrencilerini kutluyorum. Çünkü sergide göreceğiz, yapılan işler göz nuru el emeği ve hepsi de bir birinden güzel. Artık çocuklarımız el becerilerini, iç dünyalarını sanata yönlendiriyorlar. İşte bizim istediğimiz gençlik de bu" diye konuştu.

Ev ekonomisi öğretmeni Nuriye Yeni, sınıf öğretmeni Mahmut Özdemir ile Okul Aile Birliği Başkanı Meliha Güven tarafından organize edilen sergide, "Şark Köşesi" adıyla özel bir salon hazırlandı. Burada Türk örf ve adetleri öğrenciler tarafından dramatize edildi.

Öğrencilerin özellikle takı tasarımı işlerine ağırlık vermesi dikkat çekti. Yapılan çalışmalar göz kamaştırırken, yağlı boya ve dokuma işleri ise sergiyi gezenlerin dikkatle izlediği bölümlerin başında geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 17:55:26
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 11:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?