17
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Öğretmenlerden başkana suç duyurusu

Belediye Başkanı Musa Mutlu’nun Erdemli Öğretmenevi’nde, Erdemli Belediyespor’un geleceği ve sıkıntılarının giderilmesi amacıyla yapılan toplantıda söylediği, "Erdemli’de eğitim kalitesi her geçen gün düşüyor, bunun sebebi de dersten çıktıktan sonra batak oynamaya giden öğretmenlerden kaynaklanıyor. Arızalı ve batakçı öğretmenin öğrencisi başarılı olamaz" şeklindeki sözleri, eğitim camiasını öfkelendirdi. Türk Eğitim-Sen Mersin İl Temsilcisi Murat Yılmaz ile sendika avukatı Mustafa Göktaş, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu hakkında "Öğretmenleri küçük düşürücü ve rencide edici" sözler söylediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Belediye başkanının sözlerine tepki gösteren Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Murat Yılmaz, kalabalık bir öğretmen grubuyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Öğretmenler kesinlikle batakçı değil, arızalı hiç değil. Sözlerini kendisine iade ediyor, camiamızdan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

"Arızalı ve batakçı öğretmen" sözlerini hiçbir öğretmenin kabul etmediğini dile getiren Murat Yılmaz, "Ne zamandan beri belediye başkanı olarak milli eğitim müdürünün görevini yapmaya başladınız? Başkanlık görevini yaptınız da sıra milli eğitimi düzeltmeye mi geldi? Siz önce gidin, asli göreviniz olan Erdemli’yi sineklerden kurtarın" diye konuştu.

2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala Belediye Başkanı Musa Mutlu’dan bu tür sözleri duymalarının kendilerini üzdüğünü kaydeden Yılmaz, "Kendisi ve eşi de bir öğretmen olan Başkan Mutlu derhal bu camiadan özür dilemeli" şeklinde konuştu.
Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu ise kendisinin de 6 yıl matematik öğretmenliği yaptığını, eşinin halen öğretmenlik görevini sürdürdüğünü ifade ederek, hiçbir zaman eğitim camiasını karalayıcı, aşağılayıcı, incitici bir söz söylemediğini belirtti. Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben daha iyiyi yakalama adına teşvik etmek amacıyla bu konuşmayı yaptım. Yanlış anlaşılma olabilir, ancak kesinlikle konuşmamda kasıt yoktur. Hiç kimseyi hakir görme hakkına da sahip değilim. Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz. Öğretmen arkadaşlar hiç darılıp gücenmesinler. Çünkü kasıt ve maksadı aşan sözler değil. Neden Erdemlinin çocukları iyi üniversitelerde okumasınlar ki. Neden iyi fakültelerden mezun olanların sayıları artmasın ki. Erdemli’deki eğitim kalitesinin artması için, belediye yönetimi olarak üzerimize düşen ne görev var ise onu yerine getirmeye hazırız. Biz hep öğretmen arkadaşların maddi sıkıntıdan kurtulması gerektiğini söylemekteyiz. Maddi sıkıntısı giderilen öğretmen kesinlikle kaliteyi yakalayacağı kanaatindeyim. Kaliteli eğitim için de okul idaresi, veli ve öğretmen üçgeninde işbirliği çok önemlidir. Ben öğretmen arkadaşlarımı seviyorum. Kesinlikle sözlerimde kasıt ve aşağılayıcı unsur yoktur".

iha-erdemli
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?